ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Ζήτησε την απελευθέρωση τριών Αμερικανών από τη Βόρεια Κορέα

ΗΠΑ: Ζήτησε την απελευθέρωση τριών Αμερικανών από τη Βόρεια Κορέα

Να απελευθερώσει τρεις Αμερικανούς πολίτες που συνελήφθησαν πρόσφατα στη χώρα «για ανθρωπιστικούς λόγους» και να χορηγήσει στον έναν από αυτούς «ειδική αμνηστία», προκειμένου να αναζητήσει ιατρική περίθαλψη στο εξωτερικό, κάλεσε τη Βόρεια Κορέα η αμερικανική κυβέρνηση.

Οι τρεις Αμερικανοί, ο Κένεθ Μπάε, ο Τζέφρι Φόουλι και ο Μάθιου Μίλερ, ζήτησαν από την Ουάσινγκτον να τους βοηθήσει να επιστρέψουν στις ΗΠΑ, σε μια από τις σπάνιες φορές που τους επιτράπηκε να δώσουν συνέντευξη στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN. Ο Μπάε εκτίει ποινή 15ετούς κάθειρξης, ενώ οι άλλοι δύο είναι προφυλακισμένοι εν αναμονή της δίκης τους.

«Δεν υπάρχει σημαντικότερη προτεραιότητα για εμάς από την ασφάλεια και την ευημερία των Αμερικανών πολιτών στο εξωτερικό (...). Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για να διασφαλίσουμε την απελευθέρωση αυτών των τριών πολιτών», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζεν Ψάκι.

«Είμαστε σε στενή επαφή και συνεργασία με την πρεσβεία της Σουηδίας στην Πιονγκγιάνγκ», πρόσθεσε, καθώς η Στοκχόλμη έχει αναλάβει να εκπροσωπεί τις ΗΠΑ στη Βόρεια Κορέα, χώρα με την οποία η Ουάσινγκτον δε διατηρεί διπλωματικές επαφές.

Διαβάστε ακόμα:

Βρετανία: Η πιο επικίνδυνη selfie σε διάσημο γκρεμό αυτοκτονιών! (video)

Κένυα: Εργαζόμενοι νεκροτομείου έκοψαν τα γεννητικά όργανα νεκρής γυναίκας!

Ιαπωνία: Μαραθώνιος χουφτώματος πορνοστάρ για φιλανθρωπικό σκοπό! (pics)

Σκηνές Αποκάλυψης: Ακρίδες σκόρπισαν τον τρόμο στη Μαδαγασκάρη! (video)

Διαβολικό Κινεζάκι: Του έκοψε το σχοινί ασφαλείας στον 8ο όροφο! (photos)