ΚΟΣΜΟΣ

Πολεμικά πλοία του NATO στη Μαύρη Θάλασσα

Πολεμικά πλοία του NATO στη Μαύρη Θάλασσα

Δύο πολεμικά πλοία του NATO εισήλθαν, χθες, 3 Σεπτεμβρίου, στη Μαύρη Θάλασσα, όπως ανέφερε το Γενικό Επιτελείο του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του ρωσικού Ίντερφαξ, η γαλλική κορβέτα «Commandant Birot» και το αντιτορπιλικό USS Ross πέρασαν από τα Στενά του Βοσπόρου με κατεύθυνση τη Μαύρη Θάλασσα.

Το ρωσικό Επιτελείο σημειώνει ότι στον ίδιο χώρο βρίσκεται από τις 16 Αυγούστου, το πλοίο συλλογής πληροφοριών του γαλλικού ναυτικού «Dupuy de Lôme (A759)».

H σύμβαση του Montreux, προβλέπει περιορισμό στην παραμονή των πολεμικών πλοίων, που δεν ανήκουν σε χώρες του Εύξεινου Πόντου, με ανώτατο όριο τις 21 ημέρες, οπότε το γαλλικό πλοίο πρέπει να εγκαταλείψει τη Μαύρη Θάλασσα στις 5 Σεπτεμβρίου.

Το Itar Tass, επίσης, σε δημοσίευμα του αναφέρει ότι στις 6 Σεπτεμβρίου αναμένονται να περάσουν τα Στενά, με κατεύθυνση τη Μαύρη Θάλασσα, η ισπανική φρεγάτα «Almirante Juan de Borbon» και η καναδική φρεγάτα «HMCS Toronto».

Μετά το ξέσπασμα της κρίσης στις ανατολικές περιοχές της Ουκρανίας, στη Μαύρη Θάλασσα, πλέουν πολεμικά πλοία τόσο των ΗΠΑ όσο και χωρών μελών του NATO, σημειώνει το δημοσίευμα.

Aπόδοση Βαλκανικό Περισκόπιο

Διαβάστε επίσης

Ο Κωσταράκος επισκέφτηκε την Προεδρική Φρουρά