ΚΟΣΜΟΣ

Ιράκ: Πάνω από 50 μαχητές του Ισλαμικού Κράτους νεκροί σε διπλή αεροπορική επίθεση

Ιράκ: Πάνω από 50 μαχητές του Ισλαμικού Κράτους νεκροί σε διπλή αεροπορική επίθεση

Περισσότεροι από 50 μαχητές του Ισλαμικού Κράτους σκοτώθηκαν σε δύο αεροπορικές επιδρομές που εξαπολύθηκαν βόρεια της Βαγδάτης, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφαλείας του Ιράκ.


Από μια επιδρομή που εξαπέλυσε η ιρακινή πολεμική αεροπορία εναντίον της πόλης αλ Ντουλούιγε, 80 χιλιόμετρα της πρωτεύουσας, σκοτώθηκαν 26 μέλη της τζιχαντιστικής οργάνωσης και καταστράφηκαν έξι οχήματα.

Μεταξύ των νεκρών είναι ένας διοικητής της οργάνωσης που εμπλέκεται στην εκτέλεση εκατοντάδων στρατιωτών που αιχμαλωτίστηκαν στο στρατόπεδο Σπάιχερ κοντά στην Τικρίτ τον Ιούνιο, λίγες ημέρες αφού ξεκίνησε η μεγάλη προέλαση του ΙΚ στο βόρειο Ιράκ.

Η ακραία οργάνωση είχε ισχυριστεί τότε ότι εκτέλεσε 1.700 σιίτες στρατιώτες και έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες μαζικών εκτελέσεων νεαρών ανδρών με πολιτικά.

Ακόμη 28 μαχητές σκοτώθηκαν σε μια αεροπορική επιδρομή εναντίον ενός στρατοπέδου που χρησιμοποιεί το ΙΚ, ανακοίνωσαν αξιωματικοί του στρατού.

Στο μεταξύ ο πρόεδρος του ιρακινού κοινοβουλίου Σαλίμ αλ Τζαμπούρι δήλωσε ότι η βουλή υποστηρίζει τη διεξαγωγή αεροπορικών επιδρομών εναντίον του ΙΚ από τις ξένες δυνάμεις που θα συμμετάσχουν στον συνασπισμό που προετοιμάζουν οι ΗΠΑ.

«Επιθυμούμε οι επιδρομές να είναι ακριβείς ώστε να αποφευχθούν οι απώλειες μεταξύ των αμάχων και οι καταστροφές στις υποδομές», είπε ο αλ Τζαμπούρι στους δημοσιογράφους.

«Είναι ζωτικής σημασίας οι επιχειρήσεις εναντίον του Ντάες (σ.σ. το αραβικό ακρωνύμιο του ΙΚ) να είναι ξεκάθαρα συντονισμένες με την ιρακινή κυβέρνηση. Η εθνική κυριαρχία είναι εξίσου σημαντική για εμάς όσο και η ασφάλεια», υπογράμμισε.

Διαβάστε επίσης: Νέα απειλή των τζιχαντιστών: Καλούν για μακελειό στις ΗΠΑ (pics+video)