ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανός αναγνώρισε το γιο του μεταξύ των δήμιων του ΙΚ

Βρετανός αναγνώρισε το γιο του μεταξύ των δήμιων του ΙΚ

Βρετανός φοιτητής φέρεται να βρίσκεται μεταξύ των δήμιων που δολοφόνησαν 17 ομήρους υπό τις εντολές του Ισλαμικού Κράτους, στο νέο βίντεο που δόθηκε εχθές (16/11/2014) στη δημοσιότητα.

Ο πατέρας του Μουτάνα Νάσερ, δήλωσε, όπως αναφέρει η Daily Mail, ότι ο ο 20χρονος γιος του εμφανίζεται μεταξύ των 16 τζιχαντιστών που κινηματογραφήθηκαν να αποκεφαλίζουν Σύριους στρατιώτες στην έρημο.

Το σοκαριστικό βίντεο ανέβηκε στο YouTube εχθές και παρέμεινε για περίπου μια ώρα, ενώ δείχνει το πτώμα του Πίτερ Κάσιγκ, ενός 26χρονου εθελοντή ανθρωπιστικής οργάνωσης.

Ο Μουτάνα Αχμέντ δήλωσε: «Δεν μπορώ να είμαι σίγουρος, αλλά μοιάζει με τον γιο μου. Θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον Αλλάχ τώρα, αφού σκότωσε ανθρώπους».

Ερωτηθείς αν θα συγχωρούσε το γιο του στην περίπτωση που επέστρεφε στο Κάρντιφ, ο 57χρονος απάντησε: «Όχι, πρέπει να είναι ψυχικά άρρωστος – είτε αυτό ή κάτι άλλο κρύβεται από πίσω».

Οι αναλυτές θεωρούν πως το βίντεο της δολοφονίας είναι μια προσπάθεια του Ισλαμικού Κράτους να προκαλέσει τη Δύση σε μια «τελική μάχη».

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας επιβεβαίωσε πως εξετάζει τους ισχυρισμούς πως ο Μουτάνα, που εγκατέλειψε την οικογένειά του για να εκπαιδευτεί με εξτρεμιστές στη Συρία, είναι μεταξύ των δήμιων του βίντεο.

Σχετικές ειδήσεις