ΚΟΣΜΟΣ

Αυτό είναι το νέο φονικό όπλο των τζιχαντιστών (photos)

Αυτό είναι το νέο φονικό όπλο των τζιχαντιστών (photos)

Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής Daily Mail, οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, πρόσθεσαν ένα ακόμα φονικό εργαλείο στο οπλοστάσιό τους.

Πρόκειται για ένα όπλο τόσο μεγάλο, που υποστηρίζεται από δύο τρίποδα, ενώ ρίχνει σφαίρες τρεις φορές μεγαλύτερες από τις συνήθεις.

Φωτογραφίες από την πολιορκία στο Κομπάνι αποκαλύπτουν πως οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους έχουν στην κατοχή τους ένα τρομακτικό όπλο, στη μάχη των ελεύθερων σκοπευτών που μαίνεται για πάνω από ένα μήνα, στους διαλυμένους δρόμους και τις έρημες συνοικίες της πόλης.

Το τρομακτικό όπλο φέρει σφαίρες των 23 χιλιοστών, οι οποίες είναι πολύ μεγαλύτερες από το συνηθισμένο μέγεθος.

Άγνωστο παραμένει το ποσοστό αποτελεσματικότητας και φονικότητας του συγκεκριμένου όπλου, αλλά ο ειδικός των πυροβόλων όπλων, David Dyson, δήλωσε στην Daily Mail, πως «ενδέχεται να έχει πολύ μεγάλη εμβέλεια».

Ο ίδιος προσθέτει πως «η αποτελεσματικότητα αυτού του όπλου, εξαρτάται από τον τύπο πυρομαχικών που χρησιμοποιεί, και καθώς το συγκεκριμένο παίρνει σφαίρες των 23 χιλιαστών, που πολλές φορές φέρουν εκρηκτική γόμωση, ενδέχεται να είναι πολύ αποτελεσματικό ενάντια σε τεθωρακισμένα οχήματα και οχυρωμένες θέσεις.»