ΚΟΣΜΟΣ

Μπαχρέιν: Συνελήφθη ο ηγέτης της σιιτικής αντιπολίτευσης

Μπαχρέιν: Συνελήφθη ο ηγέτης της σιιτικής αντιπολίτευσης

Με ανακοίνωσή του, το κυριότερο κίνημα της αντιπολίτευσης στο Μπαχρέιν, το Αλ Ουίφακ, ανακοίνωσε τη σύλληψη του ηγέτη του, σεΐχη Άλι Σαλμάν.

Ο Σαλμάν επανεξελέγη την Παρασκευή αρχηγός του κυριότερου κινήματος της σιιτικής αντιπολίτευσης. Κλήθηκε για ανάκριση σχετικά με την παραβίαση συγκεκριμένων νόμων, ανέφερε νωρίτερα το υπουργείο χωρίς να δώσει περισσότερες πληροφορίες.

Ο δικηγόρος του Αμπντουλάχ Αλ Σαμλάν έγραψε στο Twitter ότι ο Σαλμάν κατηγορείται για υποκίνηση μίσους κατά του καθεστώτος και για προσπάθειες βίαιης ανατροπής του. Ο ίδιος είπε ότι δεν του επιτράπηκε να παρίσταται στην ανάκριση του πελάτη του.

Σε ανακοίνωσή του το Αλ Ουίφακ απαιτεί την άμεση απελευθέρωση του ηγέτη του και χαρακτηρίζει την κράτησή του επικίνδυνη περιπέτεια που θα περιπλέξει την πολιτική κατάσταση στο Μπαχρέιν.

Το αλ-Ουίφακ ηγήθηκε το 2011 των διαμαρτυριών που είχαν ως αιτήματα πολιτικές μεταρρυθμίσεις και μεγαλύτερες ελευθερίες στο Μπαχρέιν. Η καταστολή των διαδηλώσεων είχε στοιχίσει τη ζωή σε περίπου 100 ανθρώπους, σύμφωνα με την αντιπολίτευση. Πρόκειται για τη σημαντικότερη από τις οργανώσεις της αντιπολίτευσης στο Μπαχρέιν και υποστηρίζει επίμονα πως απορρίπτει τη βία, αλλά οι ταραχές που συγκλονίζουν τη χώρα αποδίδονται εν μέρει από τις αρχές στους οπαδούς του.

Σχετικές ειδήσεις