ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Συνάντηση Ολάντ- Σον Πεν στο Παρίσι

Γαλλία: Συνάντηση Ολάντ- Σον Πεν στο Παρίσι

Ο ηθοποιός και Αμερικανός σκηνοθέτης Σον Πεν έγινε δεκτός σήμερα στο Παρίσι από τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, την παραμονή της 40ής τελετής απονομής των βραβείων Σεζάρ, όπου αναμένεται να τιμηθεί για τη συνολική προσφορά του στον κινηματογράφο.

Η Αμερικανός δημιουργός, ένας από τους θερμούς υπερασπιστές της Αριστεράς στο Χόλιγουντ, ο οποίος επίσης υπερασπίζεται τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων, είχε μια συνάντηση 45 λεπτών με τον επικεφαλής του γαλλικού Κράτους.

Ιδρυτής της ανθρωπιστικής οργάνωσης για την Αϊτή J/P Haitian Relief Organization ο Σον Πεν συζήτησε με τον Φρανσουά Ολάντ την ανθρωπιστική κατάσταση σε αυτήν την

χώρα, 3 χρόνια μετά το σεισμό της 12ης Ιανουαρίου του 2012, σύμφωνα με το περιβάλλον του προέδρου της γαλλικής Δημοκρατίας.
Στο σεισμό αυτό έχασαν την ζωή τους τουλάχιστον 230.000 άνθρωποι, εκατοντάδες χιλιάδες τραυματίστηκαν ενώ 1,6 εκατομμύρια άνθρωποι έμειναν άστεγοι.

Οι δύο άνδρες αναφέρθηκαν επίσης στις επιθέσεις που συγκλόνισαν το Παρίσι τον Ιανουάριο, το θέμα της προάσπισης των ελευθεριών και την προετοιμασία της Συνόδου για το Κλίμα, που θα πραγματοποιηθεί στη γαλλική πρωτεύουσα το Δεκέμβριο του 2015 και για την οποία ο ηθοποιός δήλωσε ότι είναι έτοιμος να απευθύνει ένα μήνυμα συμπαράστασης.

Τον Σον Πεν συνόδευε ο Φερνάντο Σουλίτσιν, παραγωγός από την Αργεντινή, που συνεργάστηκε σε 2 ντοκιμαντέρ με τον Όλιβερ Στόουν, το ένα αφιερωμένο στην ζωή του Φιδέλ Κάστρο και το άλλο στην εναλλακτική Αριστερά της Λατινικής Αμερικής.

Σχετικές ειδήσεις