ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Ευφάνταστη διαμαρτυρία κατά της βίας των γυναικών (video & pics)

Τουρκία: Ευφάνταστη διαμαρτυρία κατά της βίας των γυναικών (video & pics)

Ντύθηκαν με γυναικεία ρούχα είκοσι Τούρκοι για να δώσουν το δικό τους μήνυμα για τη βία κατά των γυναικών, με αφορμή τον βιασμό και τη δολοφονία μίας 20χρονης φοιτήτριας στη Μερσίνη.

Μπροστά στα μάτια των εμβρόντητων περαστικών, στο μεγάλο πεζόδρομο Ιστικλάλ που οδηγεί στη πλατεία Ταξίμ, στην ευρωπαϊκή πλευρά της Κωνσταντινούπολης, οι διαδηλωτές έβγαλαν τα παντελόνια τους και φόρεσαν φούστες, εκφράζοντας μ'αυτόν τον τρόπο τον αποτροπιασμό και την αγανάκτησή τους για τη δολοφονία της 20χρονης Ετγκετσάν Ασλάν.

foustes 2

Αστυνομικοί είχαν κινητοποιηθεί για να παρακολουθούν τη διαδήλωση, τη διοργάνωση της οποίας είχε ανακοινώσει η ομάδα αυτή από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

zz0127988662

Οι διαδηλωτές κατήγγειλαν τη στυγερή δολοφονία της φοιτήτριας, η οποία δέχτηκε επίθεση από οδηγό λεωφορείου, την περασμένη εβδομάδα. Εκείνη, σε μία απέλπιδα προσπάθεια να ξεφύγει, του έριξε σπρέι πιπεριού. Ο δράστης τη χτύπησε με σιδηρολοστό, τη σκότωσε κι, έπειτα, με τη βοήθεια του πατέρα του κι ενός φίλου τους, έκαψαν το πτώμα της για να εξαφανίσουν τα ίχνη τους.

foustes 3

Έκτοτε, η χώρα σείεται από οργισμένες διαδηλώσεις. Τελευταία συγκέντρωση διαμαρτυρίας, αυτή με τους άνδρες με τις φούστες, οι οποίοι εξέφρασαν την υποστήριξή τους σε όλες τις γυναίκες, τονίζοντας: «Δεν είναι μόνο γυναικεία υπόθεση, εκεί όπου οι γυναίκες δεν μπορούν να αισθάνονται ελεύθερες, σύντομα ούτε οι άνδρες θα αισθάνονται ελεύθεροι».

Σχετικές ειδήσεις