ΚΟΣΜΟΣ

«Γυμνός βασιλιάς μιας οικονομίας που εξασθενεί ο Πούτιν»

«Γυμνός βασιλιάς μιας οικονομίας που εξασθενεί ο Πούτιν»

«Ο Πούτιν είναι ένας γυμνός βασιλιάς, επικεφαλής μιας οικονομίας που εξασθενεί ολοένα και περισσότερο». Σε αυτή τη δήλωση προέβη ο συμπατριώτης του Ρώσου προέδρου, πρώην μεγιστάνας, Μιχαήλ Χοντορκόφσκι.

«Ο Πούτιν με το γυμνό στήθος δεν είναι ένας ισχυρός ηγέτης: Είναι ένας γυμνός βασιλιάς» δήλωσε ενώπιον ενός ακροατηρίου στο Λονδίνο ο Χοντορκόφσκι, ο άλλοτε πλουσιότερος άνθρωπος στη Ρωσία και σφοδρός επικριτής του Πούτιν που συνελήφθη το 2003 για απάτη και φοροδιαφυγή και αφέθηκε ελεύθερος το 2013.

Ο Χοντορκόφσκι, που κάποτε διεύθυνε τη μεγαλύτερη πετρελαϊκή εταιρεία της Ρωσίας, προέβλεψε ότι η ρωσική οικονομία θα αποδυναμωθεί περαιτέρω και ότι τελικά η εξασθένησή της θα προκαλέσει μία μάχη μεταξύ των πανίσχυρων φατριών που επικρατούν στη Ρωσία.

Σε ένα μήνυμα που ενδεχομένως εξοργίσει τον 62χρονο επικεφαλής του Κρεμλίνου, ο πρώην μεγιστάνας απηύθυνε έκκληση στις χώρες της Δύσης να οικοδομήσουν σχέσεις με τα κόμματα της αντιπολίτευσης ενόψει του τέλους της εποχής του Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Αύριο όταν το καθεστώς αλλάξει εσείς θα πρέπει να οικοδομήσετε σχέσεις και θα έχετε πολύ λίγο χρόνο στη διάθεσή σας» υποστήριξε ο Χοντορκόφσκι, 51 ετών.

«Γνωρίζω τι λέω, καθώς έχω υπάρξει μάρτυρας δύο επαναστάσεων στη Ρωσία», πρόσθεσε.

Σχετικές ειδήσεις