ΚΟΣΜΟΣ

Αφγανιστάν: Ξεκληρίστηκε επταμελής οικογένεια από έκρηξη βόμβας

Αφγανιστάν: Ξεκληρίστηκε επταμελής οικογένεια από έκρηξη βόμβας

Επταμελής οικογένεια, μεταξύ των οποίων τέσσερα παιδιά και μία γυναίκα, έχασαν τη ζωή τους όταν το όχημά στο οποίο επέβαιναν, πέρασε από σημείο όπου είχε τοποθετηθεί εκρηκτικός στην επαρχία Λόγκαρ.

«Επτά άνθρωποι, όλα μέλη της ίδιας οικογένειας, σκοτώθηκαν ως μάρτυρες στην έκρηξη» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο αρχηγός της αστυνομίας της επαρχίας, Άμπντουλ Χάκιμ Ισακζάι.

Την ευθύνη για την επίθεση δεν έχει αναλάβει προς το παρόν καμία οργάνωση. Η συγκεκριμένη μέθοδος πάντως παραπέμπει σε ενέργεια των Ταλιμπάν.

Αν και οι εκρηκτικοί μηχανισμοί που τοποθετούν στην άκρη των δρόμων, οι νάρκες ή οι αυτοσχέδιες βόμβες έχουν ως στόχο τους στρατιώτες, σκοτώνουν επίσης κάθε χρόνο πολλούς πολίτες.

Σύμφωνα με έκθεση του ΟΗΕ που δημοσιεύτηκε τον Φεβρουάριο, η αφγανική σύρραξη συνέχιζε να στοιχίζει την ζωή σε όλο και περισσότερους ανθρώπους τον περασμένο χρόνο, όπου σχεδόν 3.700 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 6.850 τραυματίστηκαν, αύξηση της τάξης του 22% σε διάστημα ενός έτους εξαιτίας κυρίως της εντατικοποίησης των χερσαίων μαχών.

Σχετικές ειδήσεις