ΚΟΣΜΟΣ

Tουρκία: Μπλόκο στα κοινωνικά δίκτυα μέχρι νεοτέρας

Tουρκία: Μπλόκο στα κοινωνικά δίκτυα μέχρι νεοτέρας

Με εισαγγελική απόφαση οι Τούρκοι πολίτες είναι μέχρι νεοτέρας αποκλεισμένοι από όλα τα δημοφιλή κοινωνικά δίκτυα (Twitter, YouTube και Facebook). Η παρέμβαση έγινε λόγω της ανάρτησης φωτογραφιών του εισαγγελέα Μεχμέτ Σελίμ Κιράζ κατά τη διάρκεια της ομηρείας του.

Με έγγραφό της, η Εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης ζήτησε από την τουρκική ένωση τηλεπικοινωνιακών παρόχων να απαγορεύσει την πρόσβαση προς τα τρία αυτά δίκτυα. Κάποιοι πάροχοι έχουν ήδη μπλοκάρει την πρόσβαση και όπως μεταδίδει η Hurriyet, αναμένεται ότι το αυτό θα πράξουν όλοι οι υπόλοιποι πάροχοι.
Οι επίμαχες φωτογραφίες εικονίζουν τον εισαγγελέα με το πιστόλι στον κρόταφο και φόντο τα σύμβολα της ακροαριστερής οργάνωσης DHKP-C. Η έρευνα που έχει διαταχθεί αφορά καταρχήν επτά εφημερίδες που δημοσίευσαν τις φωτογραφίες.

Υπενθυμίζουμε ότι ο εισαγγελέας υπέκυψε στα τραύματά του σε νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης μετά τη λήξη της ομηρίας του που κράτησε σχεδόν 6 ώρες.
Τις φωτογραφίες έχει διανείμει το Λαϊκό Επαναστατικό Απελευθερωτικό Κόμμα-Μέτωπο (DHKP-C) το οποίο λογίζεται στην Τουρκία ως τρομοκρατική οργάνωση.

Σχετικές ειδήσεις