ΚΟΣΜΟΣ

Ινδονησία: Ετοιμάζονται για την εκτέλεση 10 θανατοποινιτών - Αντιδράσεις από την ΕΕ

Ινδονησία: Ετοιμάζονται για την εκτέλεση 10 θανατοποινιτών - Αντιδράσεις από την ΕΕ

Να αρχίσουν οι προετοιμασίες για την εκτέλεση των δέκα θανατοποινιτών μεταξύ τους και δύο πολιτών από την Αυστραλία και ενός από τη Γαλλία, έδωσαν εντολή οι αρχές της Ινσονησίας.

Παρά τις προσπάθειες του Αυστραλού πρωθυπουργού και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι αρχές στην Ινδονησία ζήτησαν να προχωρήσουν οι ενέργειες για να γίνει η εκτέλεση των δέκα θανατοποινιτών. Δεν έχει ξεκαθαρίσει η ημερομηνία της εκτέλεσης ακόμη, όμως πρόκειται να γίνει μέσα στις επόμενες μέρες, αφού ήδη έχουν κληθεί οι Πρέσβεις των χωρών από τις οποίες προέρχονται οι κρατούμενοι.

Μεταξύ των καταδικασμένων υπάρχει και το όνομα ενός Γάλλου πολίτη, κάτι που έχει προκαλέσει έντονη αντίδραση από την Γαλλία αλλά και την ΕΕ.

Ο Ντόναλντ Τουσκ στο περιθώριο της Συνόδου για τους πρόσφυγες τόνισε πως δεν μπορεί να είναι «απάντηση στη διακίνηση ναρκωτικών, η εκτέλεση και η θανατική ποινή».

Ο Φρανσουά Ολάντ τόνισε πως θα κάνει τα πάντα για να αποτραπεί η εκτέλεση. Οι δέκα καταδικασθέντες —υπήκοοι Αυστραλίας, Γαλλίας, Βραζιλίας, Φιλιππίνων, Νιγηρίας, Γκάνας και Ινδονησίας— θα οδηγηθούν όλοι μαζί ενώπιον εκτελεστικού αποσπάσματος.

Σχετικές ειδήσεις