ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Οριακό προβάδισμα του Μίλιμπαντ έναντι του Κάμερον σύμφωνα με δημοσκόπηση

Βρετανία: Οριακό προβάδισμα του Μίλιμπαντ έναντι του Κάμερον σύμφωνα με δημοσκόπηση

Προβάδισμα δύο εκατοστιαίων μονάδων διατηρούν οι Εργατικοί έναντι των Συντηρητικών του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 7ης Μαΐου στη Βρετανία, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας YouGov που δημοσίευσε η εφημερίδα The Sun την Παρασκευή (24/4). Ωστόσο το προβάδισμα αυτό είναι μικρότερο από το ποσοστό στατιστικού σφάλματος της έρευνας.

Το 35% των ψηφοφόρων υποστηρίζει τους Εργατικούς και το 33% τους Τόρις. Τα ποσοστά αυτά είναι αμετάβλητα εν συγκρίσει με εκείνα που καταγράφηκαν στην έρευνα της YouGov που δημοσιεύθηκε από τη Σαν προχθές Πέμπτη.

Το ποσοστό του αντιευρωπαϊκού Κόμματος Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP) παρέμεινε επίσης αμετάβλητο από την Πέμπτη, στο 13%.

Τα δύο κόμματα εξουσίας της Βρετανίας φέρονται να έχουν πολύ μικρή διαφορά το ένα από το άλλο στις περισσότερες δημοσκοπήσεις από την αρχή της χρονιάς και κανένα τους δεν έχει αποκτήσει και παγιώσει ένα προβάδισμα που να υπερβαίνει το σύνηθες ποσοστό στατιστικού σφάλματος (3%).

Οι δημοσκοπήσεις υποδεικνύουν ακόμη πως ούτε οι Συντηρητικοί ούτε οι Εργατικοί είναι πιθανό να κερδίσουν την πλειοψηφία των εδρών στο Κοινοβούλιο, που έχει συνολικά 650 έδρες, στις εκλογές του Μαΐου.

Σχετικές ειδήσεις