ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Προβάδισμα πέντε μονάδων των Συντηρητικών έναντι των Εργατικών

Βρετανία: Προβάδισμα πέντε μονάδων των Συντηρητικών έναντι των Εργατικών

Το κυβερνών κόμμα των Συντηρητικών του Ντέιβιντ Κάμερον έχει προβάδισμα πέντε μονάδων έναντι του Εργατικού Κόμματος, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου Ipsos-MORI που δημοσιεύει σήμερα (30/04/2015) η εφημερίδα Evening Standard, αποτέλεσμα που ανατρέπει το προβάδισμα που είχαν οι αντίπαλοί του σε προηγούμενη δημοσκόπηση του ίδιου ινστιτούτου.

Η υποστήριξη για το Συντηρητικό Κόμμα του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον ανήλθε στο 35%, ενώ το Εργατικό Κόμμα συγκεντρώνει το 30% της πρόθεσης ψήφου, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διεξήχθη μεταξύ 26 και 28 Απριλίου και δίνεται στη δημοσιότητα μια εβδομάδα πριν από τις εθνικές εκλογές της 7ης Μαΐου.

Τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν μια μεταστροφή στην πρόθεση ψήφου για τα δύο κόμματα σε σχέση με προηγούμενη δημοσκόπηση του Ipsos-MORI για την ίδια εφημερίδα στις 16 Απριλίου, η οποία έδινε προβάδισμα δύο μονάδων στο Εργατικό Κόμμα.

Τα δύο μεγαλύτερα κόμματα στη Βρετανία δίνουν μάχη στήθος με στήθος, όπως δείχνουν οι περισσότερες δημοσκοπήσεις από την αρχή του έτους.

Ρoή Ειδήσεων