ΚΟΣΜΟΣ

Ιράκ: 31 νεκροί σε επιθέσεις στη Βαγδάτη και στην Αμιρίγιατ αλ Φαλούτζα

Ιράκ: 31 νεκροί σε επιθέσεις στη Βαγδάτη και στην Αμιρίγιατ αλ Φαλούτζα

Τρεις τζιχαντιστές, με στρατιωτική αμφίεση, σκότωσαν την Τρίτη (9/6) τουλάχιστον 8 ανθρώπους σε γραφείο της κυβέρνησης στην πόλη Αμιρίγιατ αλ Φαλούτζα στο δυτικό Ιράκ, σε μια επίθεση την ευθύνη της οποίας ανέλαβε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Ένας από τους βομβιστές-καμικάζι ανατινάχθηκε μέσα στο κτίριο και οι άλλοι δύο έπεσαν νεκροί από πυρά πριν πυροδοτήσουν τα γιλέκα με εκρηκτικά που είχαν ζωστεί, σύμφωνα με τον αναπληρωτή πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου Φαλίχ αλ Ισάουι.

Ακόμη 17 άνθρωποι τραυματίστηκαν στην επίθεση, ανάμεσα τους και ο επικεφαλής του συμβουλίου Σακίρ αλ Ισάουι, που πήδηξε από το παράθυρο του γραφείου του μετά την έκρηξη, ανέφερε μια πηγή της αστυνομίας. Με ανακοίνωση του, το Ισλαμικό Κράτος ανέφερε πως οι τρεις δράστες σκότωσαν «δώδεκα αποστάτες».

Παράλληλα σήμερα άλλες βομβιστικές επιθέσεις στην Βαγδάτη προκάλεσαν το θάνατο τουλάχιστον 20 ανθρώπων, σύμφωνα με αστυνομικές και ιατρικές πηγές.

Η πιο πολύνεκρη επίθεση σημειώθηκε στην Οδό Παλαιστίνης, στην ανατολική Βαγδάτη, όπου ένα αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά ανατινάχθηκε κοντά σε εστιατόριο, σκοτώνοντας 9 ανθρώπους.

Σχετικές ειδήσεις