Γερμανία: Έκλεισαν σχολείο λόγω της επιδημίας του E.coli
Οι γερμανικές αρχές έκλεισαν ένα δημοτικό σχολείο στην πόλη Άλτενμπεκεν στα δυτικά της χώρας, καθώς μερικοί μαθητές νόσησαν από το στέλεχος...
Οι γερμανικές αρχές έκλεισαν ένα δημοτικό σχολείο στην πόλη Άλτενμπεκεν στα δυτικά της χώρας, καθώς μερικοί μαθητές νόσησαν από το στέλεχος του επικίνδυνου βακτηρίου E.coli.
Το σχολείο θα παραμείνει κλειστό μία εβδομάδα, όσο δηλαδή διαρκεί η επώαση του βακτηρίου, προκειμένου να αποτραπεί η πιθανή εξάπλωσή του.
Σύμφωνα με τους υγειονομικούς αξιωματούχους που είναι υπεύθυνοι για την πόλη Άλτενμπεκεν, για την εξάπλωση του βακτηρίου στο συγκεκριμένο σχολείο ευθύνονται μάλλον οι κακές συνθήκες υγιεινής τόσο των μαθητών όσο και της σχολικής καντίνας.
«Θα ήταν πολύ πιθανό τα παιδιά να αρρώστησαν από μολυσμένη τροφή», δήλωσε ο Γκέοργκ Άλες, αξιωματούχος υπεύθυνος για την υγεία, προσθέτοντας όμως ότι η μόλυνση ενδέχεται επίσης να εξαπλώθηκε από ανθρώπους που δεν έπλεναν τα χέρια τους αφού χρησιμοποιούσαν την τουαλέτα.
Τρία αγόρια που φοιτούν στο σχολείο αυτό έχουν μολυνθεί με το βακτήριο. Επιπλέον τέσσερις εργαζόμενοι που προετοιμάζουν φαγητό για τους μαθητές φαίνεται να έχουν επίσης μολυνθεί και υποβάλλονται σε εξετάσεις.
Μέχρι στιγμής περισσότερα από 4.000 κρούσματα στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική καταγραφεί, ενώ οι θάνατοι ανέρχονται σε 48. Πάντως, ο ρυθμός της εξάπλωσης της επιδημίας έχει μειωθεί σε σχέση τον Μάιο.