ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση Γαλλία: Ιρλανδοί και Δανοί κοντά στους Γάλλους πολίτες

Επίθεση Γαλλία: Ιρλανδοί και Δανοί κοντά στους Γάλλους πολίτες

Σχεδόν 6.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν απόψε στο κέντρο του Δουβλίνου και έψαλαν τη Μασσαλιώτιδα, τον εθνικό ύμνο της Γαλλίας, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους Γάλλους πολίτες, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι.

Οι διαδηλωτές διέσχισαν το κέντρο της ιρλανδικής πρωτεύουσας και κατέληξαν έξω από το κοινοβούλιο. Σε ένα βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η πρεσβεία της Γαλλίας στην Ιρλανδία, οι διαδηλωτές κρατούν γαλλικές σημαίες και πλακάτ με το σύνθημα "Είμαι Παρίσι".

Ο γαλλικός εθνικός ύμνος ακούστηκε τρεις φορές. "Ήταν μια μαρτυρία της αλληλεγγύης των Ιρλανδών και της γαλλικής κοινότητας στην Ιρλανδία", είπε ένας εκπρόσωπος της πρεσβείας.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ιρλανδίας ανακοίνωσε ότι ένας Ιρλανδός πολίτης τραυματίστηκε στις επιθέσεις αυτές.

Νωρίτερα, στην Κοπεγχάγη της Δανίας, περίπου 500 άνθρωποι -μεταξύ των οποίων και μέλη της βασιλικής οικογένειας- συγκεντρώθηκαν έξω από την πρεσβεία της Γαλλίας όπου όλη την ημέρα οι περαστικοί άναβαν κεριά και άφηναν λουλούδια στη μνήμη των θυμάτων.

"Είμαι πολύ συγκινημένος από τη συμμετοχή των Δανών και ευχαριστώ τους συμπατριώτες μου, τους συμπολίτες μου, που εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στη Γαλλία", είπε ο πρίγκιπας Χένρικ, ο σύζυγος της βασίλισσας, ο οποίος έχει γεννηθεί στη Γαλλία. Την πρεσβεία επισκέφθηκαν νωρίτερα και ο γιος του, ο πρίγκιπας Γιοαχίμ, η σύζυγός του πριγκίπισσα Μαρί και τα παιδιά τους.

Σχετικές ειδήσεις