ΚΟΣΜΟΣ

Ψυχικά διαταραγμένος ο δράστης της επίθεσης στο μετρό του Λονδίνου

Ψυχικά διαταραγμένος ο δράστης της επίθεσης στο μετρό του Λονδίνου

Ψυχικά διαταγμένος και όχι τζιχαντιστής φέρεται να είναι ο άνδρας ο οποίος επιτέθηκε με μαχαίρι σε έναν 56χρονο στο μετρό του Λονδίνου, δήλωσε η οικογένειά του, η οποία είχε ειδοποιήσει την αστυνομία για την κατάστασή του τρεις εβδομάδες πριν από την επίθεση.

Ο Μουχαϊντίν Μίρε, 29 ετών, προσήχθη τη Δευτέρα ενώπιον δικαστηρίου και κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Κατηγορείται ότι τραυμάτισε δύο ανθρώπους, τον ένα σοβαρά, στην είσοδο του μετρό στο Λέιτονστόουν, στο ανατολικό Λονδίνο, κοντά στο σπίτι του. Σύμφωνα με μαρτυρίες, δικαιολόγησε την επίθεση λέγοντας: «Είναι για τη Συρία».

Ο αδελφός του, Μοχάμεντ, δήλωσε ότι ο Μουχαϊντίν υποφέρει με ψυχολογικά προβλήματα από το 2007 και τόνισε πως είχε νοσηλευθεί. Σύμφωνα με τον ίδιο ο Μουχαϊντίν πριν αρρωστήσει δούλευε ως οδηγός ταξί στο Λονδίνο και η συμπεριφορά του άλλαξε όταν άρχισε να καπνίζει κάνναβη.

Η Μητροπολιτική Αστυνομία επιβεβαίωσε ότι η οικογένεια του Μουχαϊντίν ήρθε σε επαφή με την αστυνομία τρεις εβδομάδες πριν από το περιστατικό του Σαββάτου. «Δεν υπήρξε συζήτηση για ριζοσπαστικοποίηση. Η συνομιλία αφορούσε αποκλειστικά προβλήματα που συνδέονται με την υγεία και ορθά συστάθηκε στην οικογένεια να απευθυνθεί στις υπηρεσίες υγείας», αναφέρει η ανακοίνωση της αστυνομίας.

Σχετικές ειδήσεις