Έρευνα και από Αιγυπτιακό στρατοδικείο κατά του Μουμπάρακ

Έρευνα εναντίον του πρώην προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ σχετικά με...

Έρευνα εναντίον του πρώην προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ σχετικά με παράνομες επιτροπές που αναλάμβαναν να συνάψουν συμβόλαια για την αγορά στρατιωτικού εξοπλισμού, άρχισε να διενεργεί το Αιγυπτιακό στρατοδικείο, σύμφωνα με στρατιωτική πηγή.

Το στρατοδικείο διερευνά, επίσης το ρόλο που έπαιξαν στην ίδια υπόθεσηο πρώην πρόεδρος της γερουσίας Σαφουάτ αλ Σέριφ, ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Χαμπίμπ ελ Αντλι και ένας επιχειρηματίας που πρόσκειται στον Μουμπάρακ, ο Χουσέιν Σάλεμ.

Το θέμα των συμβολαίων για την αγορά στρατιωτικού εξοπλισμού απασχόλησε αρχικά την πολιτική δικαιοσύνη, ωστόσο, λόγω της φύσης της υπόθεσης, η έρευνα συνεχίσθηκε από τη στρατιωτική δικαιοσύνη.

Σημειώνεται, ότι ο 83χρονος Μουμπάρακ νοσηλεύεται από τις 13 Απριλίου στο διεθνές νοσοκομείο του Σαρμ ελ-Σέιχ, καθώς υπέστη καρδιακή κρίση κατά τη διάρκεια της ανάκρισής του.

Η δίκη του, καθώς και αυτή των γιων του, Αλαά και Γκαμάλ, έχει οριστεί να ξεκινήσει στις 3 Αυγούστου και εάν κριθεί ένοχος είναι πιθανόν να του επιβληθεί η θανατική ποινή, όπως έχει δηλώσει ο υπουργός Δικαιοσύνης Αμπντελ Αζίλ αλ-Γκουίντι.