ΚΟΣΜΟΣ

Παγίδες θανάτου τα ορυχεία στην Κίνα

Παγίδες θανάτου τα ορυχεία στην Κίνα
Οκτώ ανθρακωρύχοι έχουν χάσει τη ζωή τους σε σειρά δυστυχημάτων στην Κίνα και δεκάδες άλλοι παραμένουν εγκλωβισμένοι μέσα στις στοές...

Οκτώ ανθρακωρύχοι έχουν χάσει τη ζωή τους σε σειρά δυστυχημάτων στην Κίνα και δεκάδες άλλοι παραμένουν εγκλωβισμένοι μέσα στις στοές.

Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα στα ορυχεία της επαρχίας Σιντζιάνγκ, στη δυτική Κίνα, μετά από έκρηξη. Εκείνη την ώρα εργάζονταν δέκα ανθρακωρύχοι.

Μια πλημμύρα έγινε η αιτία θανάτου για άλλους τέσσερις ανθρακωρύχους σε ορυχείο της επαρχίας Γκουάνγκσι, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, την ώρα που τα συνεργεία διάσωσης προσπαθούν να απεγκλωβίσουν 18 ακόμα εργάτες που βρίσκονται κάτω από τη γη.

Στην επαρχία Σαντούνγκ 4.000 άνθρωποι έχουν κινητοποιηθεί για να απεγκλωβίσουν 90 ανθρακωρύχους έπειτα από μία πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το βράδυ, ενώ 23 ανθρακωρύχοι παραμένουν εγκλωβισμένοι σε ένα ορυχείο στην επαρχία Γκουιζιού εξαιτίας -πάλι- πλημμυρών.

Μη κυβερνητικές οργανώσεις καταγγέλλουν ότι οι επίσημοι αριθμοί είναι μικρότεροι από τους πραγματικούς, καθώς κάποια ορυχεία λειτουργούν παρανόμως, ενώ δεν αναφέρονται στις αρχές συστηματικά όλα τα δυστυχήματα για το φόβο επιβολής προστίμων.

Πρόσφατα οι κινεζικές αρχές υιοθέτησαν μέτρα με στόχο τη βελτίωση μέσα στα επόμενα τρία χρόνια της ασφάλειας των ορυχείων.