ΚΟΣΜΟΣ

Χωρίς την αντιπολίτευση ο εθνικός διάλογος στη Συρία

Χωρίς την αντιπολίτευση ο εθνικός διάλογος στη Συρία
Οι συνταγματικές μεταρρυθμίσεις και το νομοσχέδιο για τον πολυκομματισμό είναι τα κύρια θέματα του εθνικού διαλόγου που οργανώνει...

Οι συνταγματικές μεταρρυθμίσεις και το νομοσχέδιο για τον πολυκομματισμό είναι τα κύρια θέματα του εθνικού διαλόγου που οργανώνει σήμερα και αύριο το καθεστώς της Συρίας, χωρίς όμως τη συμμετοχή της αντιπολίτευσης.

Η αντιπολίτευση αποφάσισε να μποϊκοτάρει το διάλογο, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη συνέχιση της βίαιης καταστολής των διαδηλώσεων.

Ο αντιπρόεδρος της Συρίας, Φαρούκ αλ-Σάρεχ, θα εκφωνήσει λόγο κατά την έναρξη της διήμερης αυτής συνάντησης, ενώ θα πάρουν μέρος μεταξύ άλλων αντιπρόσωποι του κυβερνώντος κόμματος και ανεξάρτητες προσωπικότητες, όπως ο βουλευτής Μοχάμεντ Χαμπάς.

Η αντιπολίτευση θέτει ως προϋπόθεση για τη συμμετοχή της στον εθνικό διάλογο «την αποχώρηση των συριακών δυνάμεων από τις πόλεις, την απελευθέρωση των πολιτικών κρατουμένων και των ειρηνικών διαδηλωτών, τη διενέργεια έρευνας για τα εγκλήματα σε βάρος των διαδηλωτών καθώς επίσης τη διεξαγωγή ελεύθερων εκλογών».