Οι Λίβυοι εξεγερμένοι αντιστέκονται στην Γκουάλιχ

Συνεχίζεται η μάχη για την πόλη Γκουάλιχ στη Λιβύη, καθώς οι αντικαθεστωτικοί προσπαθούν να απωθήσουν τις δυνάμεις του Μουαμάρ Καντάφι...

Συνεχίζεται η μάχη για την πόλη Γκουάλιχ στη Λιβύη, καθώς οι αντικαθεστωτικοί προσπαθούν να απωθήσουν τις δυνάμεις του Μουαμάρ Καντάφι.

«Σημειώνονται συγκρούσεις στο βουνό Ζαράτ, κοντά στην Κέκλαχ (15 χιλιόμετρα βόρεια της Γκουάλιχ)», δήλωσε ο Ουάελ Μπράχεν, επικεφαλής μίας μικρής ομάδας εξεγερμένων από την Γκουάλιχ.

«Από τις δύο το πρωί οι δυνάμεις του Καντάφι χτυπούν με πυραύλους Γκραντ και αντιαρματικά», πρόσθεσε επισημαίνοντας ότι «οι μάχες ξεκίνησαν στις 05:00 το πρωί όταν οι εξεγερμένοι εξαπέλυσαν μία επίθεση».

Σύμφωνα με τον Μπράχεν, οι επιθέσεις των δυνάμεων του Καντάφι είχαν στόχο επίσης το δρόμο που ενώνει την Κέκλαχ με την αλ Ασάμπαα, 17 χιλιόμετρα από την Γκουάλιχ.

Επόμενος στόχος των εξεγερμένων είναι η πόλη αλ Ασάμπαα, από όπου θα προχωρήσουν προς τη Γαριάν, 20 χιλιόμετρα πιο μακριά, την τελευταία μεγάλη πόλη νότια της Τρίπολης.

Οι απώλειες για τους αντικαθεστωτικούς ανέρχονται σε τέσσερις ενώ άλλοι 22 μαχητές τους τραυματίστηκαν τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα σε μάχες με τις κυβερνητικές δυνάμεις στην πόλη Ζλίτεν.

Οι εξεγερμένοι προελαύνουν προς το κέντρο της Ζλίτεν, περίπου 60 χιλιόμετρα από τη Μιζουράτα.