Αίγυπτος: Σύλληψη τεσσάρων Αμερικανών πολιτών

Τέσσερις Αμερικανούς πολίτες συνέλαβε ο...

Τέσσερις Αμερικανούς πολίτες συνέλαβε ο Αιγυπτιακός στρατός .Η σύλληψη, όπως δήλωσε αξιωματούχος του στρατού στο Γαλλικό πρακτορείο, έγινε την ώρα που οι Αμερικανοί τραβούσαν μία ζώνη της διώρυγας του Σουέζ όπου απαγορεύεται η είσοδο.

«Τρεις Αμερικανοί πολίτες και ο διερμηνέας τους, ο οποίος έχει διπλή υπηκοότητα, αμερικανική και αιγυπτιακή, συνελήφθησαν στο λιμάνι Ταουφί. Κάτοικοι του Σουέζ είδαν τα τέσσερα άτομα να τραβούν φωτογραφίες και ενημέρωσαν τις στρατιωτικές αρχές. Δεν πρόκειται για ρεπόρτερ που ανήκουν σε κάποιο μέσο ενημέρωσης και δεν είχαν άδεια να φωτογραφίζουν » δήλωσε ο αξιωματούχος, χωρίς να αναφέρει κάτι σχετικό με την ταυτότητα των συλληφθέντων.

Στο μεταξύ, ο πρωθυπουργός της Αιγύπτου, Εσαμ Σαράφ, ανακοίνωσε ότι μέσα σε μία εβδομάδα θα προχωρήσει σε ανασχηματισμό της κυβέρνησής του.

Ειδικότερα, ο Αιγύπτιος πρωθυπουργός είπε, μιλώντας μέσω της κρατικής τηλεόρασης, ότι ζήτησε από τον υπουργό Εσωτερικών να επιταχύνει τα μέτρα για την αποκατάσταση της τάξης και της ασφάλειας στην χώρα.