ΚΟΣΜΟΣ

«Μπλακ άουτ» στο Παρίσι από τις κινητοποιήσεις!

«Μπλακ άουτ» στο Παρίσι από τις κινητοποιήσεις!

Στους δρόμους βρίσκονται από νωρίς το πρωί της Τρίτης (26/01/2016) χιλιάδες οδηγοί ταξί, ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας δημόσιοι υπάλληλοι και εκπαιδευτικοί προκαλώντας ένα απίστευτο κυκλοφοριακό χάος στην Γαλλική πρωτεύουσα.

Τα ταξί έχουν προγραμματίσει να εμποδίσουν την πρόσβαση στα αεροδρόμια κοντά στο Παρίσι, την Τουλούζη, τη Μασσαλία και το Μπορντό, καθώς και στο Porte Maillot στο δυτικό άκρο της πρωτεύουσας, ως μέρος μιας συνεχιζόμενης διαμαρτυρίας κατά της διάδοσης των υπηρεσιών ταξί όπως είναι το «UberPop», μιας υπηρεσίας χαμηλού κόστους του αμερικανικού κολοσσού VTC Uber.

paris1

Οι οδηγοί ταξί στο Παρίσι έχουν δει την δουλειά τους εξαιτίας της UberPop να πέφτει έως και 30%! Το συνδικάτο των αυτοκινητιστών κατηγορεί την κυβέρνηση ότι προσπαθεί να εξοντώσει το επάγγελμα.

Και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, όμως, έχουν κηρύξει απεργία ζητώντας υψηλότερους μισθούς και συντάξεις. Τι θα γίνει με τις πτήσεις; Σύμφωνα με ανακοίνωση της Air France δεν αποκλείονται οι ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής παρά το γεγονός ότι υπάρχει διαβεβαίωση πως οι περισσότερες πτήσεις θα πραγματοποιηθούν κανονικά. Από την άλλη πλευρά, πάντως, η Lufthansa έχει ακυρώσει περί τις 10 πτήσεις μεταξύ Γερμανίας και Γαλλίας.

Στον απεργιακό «χορό» οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι διαμαρτύρονται ενάντια στη μεταρρύθμιση για τα κολέγια δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αλλά και οι δημόσιοι υπάλληλοι οι οποίοι ζητούν περισσότερες προσλήψεις στους τομείς της ασφάλειας μετά τις επιθέσεις των τζιχαντιστών. Σύμφωνα με τους εκπροσώπους των δημοσίων υπαλλήλων, από το 2007 έχουν χαθεί συνολικά 150.000 θέσεις εργασίας!

Σχετικές ειδήσεις