ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ερντογάν προειδοποιεί τους αντάρτες του PKK

Ο Ερντογάν προειδοποιεί τους αντάρτες του PKK
«Υψηλό τίμημα» θα πληρώσουν οι Κούρδοι αντάρτες, προειδοποίησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναφερόμενος στην ενέδρα που έστησαν...

«Υψηλό τίμημα» θα πληρώσουν οι Κούρδοι αντάρτες, προειδοποίησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναφερόμενος στην ενέδρα που έστησαν εναντίον Τούρκων στρατιωτών στην επαρχία Ντιγιάρμπακιρ.

Από την επίθεση των ανταρτών, σκοτώθηκαν 13 Τούρκοι στρατιώτες και τραυματίστηκαν άλλοι επτά.

«Οι δυνάμεις ασφαλείας μας είναι ισχυρές (...) και πιστεύω ότι θα τους κάνουν να το πληρώσουν ακριβά», δήλωσε ο Ερντογάν.

Σύμφωνα με τον τουρκικό στρατό, στη σύγκρουση σκοτώθηκαν επίσης επτά αντάρτες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (ΡΚΚ), το οποίο θεωρείται «τρομοκρατική οργάνωση» από την Άγκυρα, τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Δηλώνω ευθέως στην τρομοκρατική οργάνωση και στα παρακλάδια της ότι, δεν θα πρέπει να περιμένουν καμία κίνηση καλής θέλησης εκ μέρους μας μετά από τέτοιες κακόβουλες ενέργειες. Αν θέλουν ειρήνη, ένα πράγμα μπορούν να κάνουν: να καταθέσουν τα όπλα», συνέχισε ο Ερντογάν.

«Αν αρνηθούν να καταθέσουν τα όπλα, οι στρατιωτικές επιχειρήσεις δεν θα σταματήσουν και η διαδικασία συμφιλίωσης δεν θα προχωρήσει», κατέληξε ο Τούρκος πρωθυπουργός.