Η ξηρασία μαστίζει την Αφρική

Συνέδριο για τη βοήθεια όσων πλήττονται από τη σοβαρή ξηρασία στη Σομαλία θα διοργανώσει στις 9 Αυγούστου στην Αντίς Αμπέμπα της Αιθιοπίας...

Συνέδριο για τη βοήθεια όσων πλήττονται από τη σοβαρή ξηρασία στη Σομαλία θα διοργανώσει στις 9 Αυγούστου στην Αντίς Αμπέμπα της Αιθιοπίας η Αφρικανική Ένωση (AU).

Στο συνέδριο αναμένεται να πάρουν μέρος ηγέτες αφρικανικών κρατών, τοπικοί οικονομικοί οργανισμοί και άλλοι διεθνείς εταίροι.


Το Κέρας της Αφρικής πλήττεται από τη χειρότερη ξηρασία που έχει καταγραφεί τις τελευταίες έξι δεκαετίες. Ο ΟΗΕ εκτιμά ότι περίπου 12 εκατομμύρια άνθρωποι βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση στην περιοχή.

Η κατάσταση είναι χειρότερη στη Σομαλία, όπου η κρίση επιδεινώνεται από τις συγκρούσεις μεταξύ των κυβερνητικών στρατευμάτων και των ισλαμιστών ανταρτών, γεγονός που δυσχεραίνει την πρόσβαση ανθρωπιστικής βοήθειας.


Δύο επαρχίες στη νότια Σομαλία, τις οποίες ελέγχουν οι αντάρτες, κηρύχθηκαν σε κατάσταση λιμού από τον ΟΗΕ. Η Unicef εκτιμά ότι 1,25 εκατομμύρια παιδιά στην περιοχή έχουν άμεση ανάγκη ανθρωπιστικής βοήθειας.