ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Ο Πούτιν απέπεμψε τον συλληφθέντα υπουργό Οικονομίας

Ρωσία: Ο Πούτιν απέπεμψε τον συλληφθέντα υπουργό Οικονομίας

Ο Ουλιουκάγεφ κατηγορείται ότι επιδίωξε να αποσπάσει ποσό ύψους 2 εκατ. δολαρίων ως δωροδοκία από τη Rosneft, τη μεγαλύτερη εταιρεία του πετρελαϊκού τομέα στη Ρωσία - Ο ίδιος αρνήθηκε την ενοχή του.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν, μετά από διαβούλευση με τον πρωθυπουργό Ντμίτρι Μεντβέντεφ, απέπεμψε τον συλληφθέντα, κατηγορούμενο για παθητική δωροδοκία, υπουργό Οικονομίας της χώρας Αλεξέι Ουλιουκάγεφ.

Ρωσικό δικαστήριο διέταξε να τεθεί ο πρώην υπουργός Οικονομίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας Αλεξέι Ουλιουκάγεφ υπό κράτηση κατ' οίκον για διάστημα δύο μηνών, ως την 15η Ιανουαρίου 2017.

Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ στο μεταξύ τόνισε ότι η υπόθεση του φαίνεται αδιανόητη.

«Αυτό που θέλω να πω για τη σύλληψη του υπουργού Ουλιουκάγεφ είναι το εξής: προφανώς, αποτελεί βαρύ πλήγμα για τις Αρχές και για την κυβέρνηση», είπε ο Μεντβέντεφ μιλώντας στα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος Ενωμένη Ρωσία στη Κρατική Δούμα, την Κάτω Βουλή της Ρωσίας. «Αυτό που συνέβη είναι αδιανόητο για μένα», πρόσθεσε.

Ο Μεντβέντεφ διευκρίνισε ότι συζήτησε την υπόθεση με τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και ο τελευταίος έχει την ίδια άποψη.

Ο μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα υπουργός Οικονομίας της Ρωσίας Αλεξέι Ουλιουκάγεφ αρνείται την ενοχή του στην κατηγορία της δωροληψίας, δήλωσε Ρώσος εισαγγελέας σήμερα.

Ο Ουλιουκάγεφ συνελήφθη κατά τη διάρκεια της νύχτας και του απαγγέλθηκαν κατηγορίες ότι απέσπασε με εκβίαση ένα ποσό ύψους 2 εκατομμυρίων δολαρίων ως δωροδοκία από τη Rosneft, τη μεγαλύτερη ρωσική εταιρεία του τομέα του πετρελαίου. Η υπόθεση μοιάζει να αποκαλύπτει ρήξεις στον στενό κύκλο των συνεργατών του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.

Στο μεταξύ ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ διόρισε τον Γιεβγκένι Γέλιν, μέχρι σήμερα υφυπουργό Οικονομίας, υπηρεσιακό υπουργό Οικονομίας μετά την προσαγωγή του Ουλιουκάγεφ για δωροληψία, γνωστοποίησε μια εκπρόσωπος του γραφείου του Μεντβέντεφ, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Σύμφωνα με το Sputnik ο Ουλιουκάγεφ υποσχέθηκε να συνεργαστεί στην έρευνα και τόνισε πως δεν αρνείται να καταθέσει. «Δεν αρνήθηκα να καταθέσω. Απλώς επιφυλάχθηκα να το κάνω αυτή τη στιγμή. Είμαι αποφασισμένος να συνεργαστώ με την έρευνα όσο περισσότερο είναι δυνατόν, καθώς η φήμη μου και το καλό μου όνομα μπορεί να αποκατασταθούν μόνο μόλις δημοσιοποιηθεί η αλήθεια για την υπόθεση αυτή», ανέφερε ο πρώην υπουργός Οικονομίας, σύμφωνα με ανταποκριτή του πρακτορείου.

Ένα από τα μέλη της Ανακριτικής Επιτροπής ανέφερε ότι υπάρχουν μάρτυρες που βεβαιώνουν την ενοχή του Ουλιουκάγεφ.

Σχετικές ειδήσεις