ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: Οι κυβερνητικές δυνάμεις ανακαταλαμβάνουν συνοικίες που ήλεγχαν οι αντάρτες στο Χαλέπι

Συρία: Οι κυβερνητικές δυνάμεις ανακαταλαμβάνουν συνοικίες που ήλεγχαν οι αντάρτες στο Χαλέπι

Οι κυβερνητικές δυνάμεις ανακατέλαβαν την Κυριακή (27/11) δύο επιπλέον συνοικίες που μέχρι πρότινος ήλεγχαν οι αντάρτες στο Χαλέπι, μετά την ανάκτηση το Σάββατο της μεγαλύτερης συνοικίας του τομέα, όπως έγινε γνωστό από το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Ο στρατός και οι δυνάμεις που τον υποστηρίζουν ανέκτησαν σήμερα τον έλεγχο του Τζαμπάλ Μπαντρό, κατόπιν του Μπααντίν», δύο συνοικιών που γειτνιάζουν με το Μασάκεν Χανάνο το οποίο ανακατέλαβαν χθες, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν, διευθυντής της ΜΚΟ.

Την ίδια ώρα, βρίσκονται σε εξέλιξη σφοδρές μάχες μεταξύ των κυβερνητικών στρατευμάτων και των ανταρτών στην στρατηγικής σημασίας συνοικία Σαχούρ, η ανάκτηση του ελέγχου της οποίας θα επιτρέψει στον συριακό στρατό να κόψει στα δύο το ανατολικό Χαλέπι.

Επομένως, οι κυβερνητικές δυνάμεις έχουν ήδη ανακαταλάβει τρεις συνοικίες σε διάστημα 24 ωρών, την 13η ημέρα της επιχείρησης που ξεκίνησε την 15η Οκτωβρίου με στόχο την ανάκτηση του ελέγχου του ανταρτοκρατούμενου τομέα του Χαλεπιού.

«Η ταχεία πρόοδος που καταγράφει ο συριακός στρατός οφείλεται στην στρατηγική επίθεσης που ακολουθεί στο ανατολικό Χαλέπι, εναντίον πολλών μετώπων, με αποτέλεσμα να αποδυναμώνει τις δυνάμεις των ανταρτών» εξήγησε ο Ραχμάν.

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων