ΚΟΣΜΟΣ

Φωτογραφία - σοκ λίγα μόλις δεύτερα πριν ο εκτελεστής δολοφονήσει το Ρώσο πρέσβη

Φωτογραφία - σοκ λίγα μόλις δεύτερα πριν ο εκτελεστής δολοφονήσει το Ρώσο πρέσβη

Το γύρο του διαδικτύου κάνει μια συγκλονιστική φωτογραφία, η οποία δείχνει τον αδίστακτο εκτελεστή του Ρώσου πρέσβη ακριβώς πίσω από το θύμα του, λίγα δευτερόλεπτα πριν τη στιγμή της δολοφονίας.

Λίγο μετά, ο δράστης βγάζει το όπλο του και τον εκτελεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δολοφόνος είναι Τούρκος αστυνομικός και περίμενε μέχρι ο Ρώσος πρέσβης να ανέβει στο βήμα για να μιλήσει.

Δείτε τη φωτογραφία στη gallery του Newsbomb.gr

Το χρονικό της δολοφονίας

Ο ένοπλος μπήκε στη γκαλερί με αστυνομική ταυτότητα και φορώντας κουστούμι.

drastis

Λίγο πριν την επίθεση, φέρεται να φώναξε «Ο Αλλάχ είναι μεγάλος», «θα πληρώσετε γι΄ αυτό που κάνετε στη Συρία» και «εκδίκηση για το Χαλέπι».

Σύμφωνα, δε, με άλλα δημοσιεύματα φώναζε επίσης: «Εμείς πεθαίνουμε στο Χαλέπι, εσείς θα πεθάνετε εδώ», αλλά και (όπως ανέφερε Τούρκος δημοσιογράφος): «Μην ξεχνάτε το Χαλέπι και τη Συρία, όσο τ’ αδέλφια μας δεν είναι ασφαλή, ούτε εσείς θα είστε. Όποιος έχει μερίδιο ευθύνης για τη σφαγή στη Συρία θα αντιμετωπίσει τις συνέπειες».

drastis2

Πυροβόλησε 30 με 35 φορές, χτυπώντας τον Ρώσο πρέσβη ο οποίος σωριάστηκε στο έδαφος, ενώ τραυμάτισε τρία ακόμα άτομα, μεταξύ των οποίων και ένας ομογενής, ο Τάσος (Αναστάσιος) Ζιμπυρικάκης, γιος γνωστού νεφρολόγου στην Κωνσταντινούπολη.

Δείτε τη σοκαριστική στιγμή της επίθεσης:

Αρχικά, οι πληροφορίες σχετικά με τον ένοπλο ήταν συγκεχυμένες, καθώς δημοσιεύματα τον ήθελαν να παραμένει στο χώρο και να ακούγονται πυρά, με την τουρκική αστυνομία να διενεργεί έρευνα για τον εντοπισμό του. Λίγη ώρα ωστόσο αργότερα δημοσιεύματα επισήμαναν πως ο δράστης δέχθηκε πυρά αστυνομικών και έπεσε νεκρός.

drastis3

Σχετικές ειδήσεις