ΚΟΣΜΟΣ

Δολοφονία Ρώσου πρέσβη: Συγκλονίζει ο φωτορεπόρτερ που κατέγραψε την επίθεση

Δολοφονία Ρώσου πρέσβη: Συγκλονίζει ο φωτορεπόρτερ που κατέγραψε την επίθεση

Ειδήσεις για τη δολοφονία του Ρώσου πρέσβη: Ο φωτογράφος του Associated Press Μπουρχάν Οζμπιλιτσί παρευρισκόταν στη μοιραία έκθεση φωτογραφίας στην Άγκυρα όπου δολοφόνησαν τον Ρώσο πρέσβη.

Η δολοφονική επίθεση που πραγματοποιήθηκε εναντίον του Ρώσου Πρέσβη Αντρέι Γκεναντίεβιτς Καρλόφ από τον 22χρονο δράστη έχει συγκλονίσει και απασχολήσει τα διεθνή μέσα.

Ο Μπουρχάν Οζμπιλιτσί διηγείται στο AP πώς τράβηξε με την κάμερά του τη χαοτική σκηνή παρά τον θανάσιμο κίνδυνο.

Ο φωτογράφος εξήγησε πως έφτασε στην έκθεση λίγα λεπτά αφού ο Καρλόφ είχε ανέβει στο βήμα: «Μιλούσε ήρεμα και με αγάπη για τη χώρα του, σταματώντας σταδιακά ώστε να δώσει τη δυνατότητα στον διερμηνέα να μεταφράσει τα λόγια του στα τουρκικά. Θυμάμαι ότι σκέφτηκα πόσο ήρεμος και ταπεινός φαινόταν. Ακολούθησαν πυρά και πανικός στο κοινό. Το σώμα του πρέσβη στο δάπεδο, λίγα μέτρα μακριά από εμένα. Δεν μπορούσα να δω αίμα γύρω του. Πιστεύω γιατί είχε χτυπηθεί στην πλάτη».

dolofonia rosou presvi1

Όπως είπε «μου πήρε λίγα δευτερόλεπτα για να συνειδητοποιήσω τι συνέβη: Ένας άνδρας πέθανε μπροστά μου, μία ζωή χάθηκε μπροστά στα μάτια μου. Ο ένοπλος ήταν ταραγμένος. Περπατούσε γύρω από τη σορό του πρέσβη, διαλύοντας κάποιες από τις φωτογραφίες που κρέμονταν στον τοίχο. Εγώ φυσικά, φοβόμουν και γνώριζα τον κίνδυνο ο ένοπλος να στραφεί προς το μέρος μου. Αλλά προχώρησα λίγο και τον φωτογράφισα».

Στη συνέχεια τόνισε: «Ακόμα και αν με πυροβολήσει, με τραυματίσει ή με σκοτώσει, είμαι δημοσιογράφος. Πρέπει να κάνω τη δουλειά μου. Θα μπορούσα να τρέξω μακριά χωρίς να βγάλω φωτογραφίες. Αλλά δεν θα είχα μία σωστή απάντηση σε όσους θα με ρωτούσαν γιατί δεν έβγαλα φωτογραφίες. Όταν επέστρεψα στο γραφείο για να επεξεργαστώ τις φωτογραφίες, σοκαρίστηκα που είδα ότι ο ένοπλος βρισκόταν πίσω από τον πρέσβη ενώ μιλούσε. Ήταν σαν φίλος ή σαν φρουρός του».

Διαβάστε εδώ όλες τις εξελίξεις σχετικά με τη δολοφονία του Ρώσου πρέσβη

Ρoή Ειδήσεων