ΚΟΣΜΟΣ

Παραλήρημα συμβούλου του Ερντογάν: Δεν μας συγχώρεσαν ότι πήραμε την Πόλη!

Παραλήρημα συμβούλου του Ερντογάν: Δεν μας συγχώρεσαν ότι πήραμε την Πόλη!

Μια ακόμα προκλητική δήλωση ήρθε…εξ Ανατολών, αυτή τη φορά για να ερμηνευθεί η «δυστοκία» στις σχέσεις της Ευρώπης με την Τουρκία.

Ο Ιμπραήμ Καλίν ένας από τους στενότερους συμβούλους του Ταγίπ Ερντογάν και εκπρόσωπος της Τουρκικής Προεδρίας μιλώντας σε Συνέδριο που οργάνωσε η διεύθυνση Θρησκευμάτων (Diyanet) για το Κέντρο Γυναίκας, Οικογένειας και Νεολαίας (KAGEM) επεχείρησε να ερμηνεύσει τις σχέσεις της Τουρκίας με την Ευρώπη κάνοντας αναγωγή στην άλωση της Κωνσταντινουπόλεως!

Σύμφωνα με το mignatiou.com, ο κ. Καλίν περιγράφοντας τα σκαμπανεβάσματα στην 50χρονη πορεία των ευρωτουρκικών σχέσεων τόνισε ότι όταν κοιτάζεις το ζήτημα από την άποψη του ποιο είναι το εμπόδιο ή του τι θα αντικρίσουμε όταν αυτή η πορεία ολοκληρωθεί, τότε «μπορείς να δεις πολλά θέματα που εκτείνονται στο βάθος της μακράς ιστορίας των σχέσεων του Ισλάμ με την Δύση και η Κατάκτηση της Κωνσταντινούπολης είναι ένα γεγονός που άφησε βαθιές χαραγματιές, ειδικά στις αντιλήψεις του Μεσαίωνα αλλά και στους σύγχρονους ευρωπαίους φιλοσόφους».

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα: «Ο κ. Καλίν θέλησε να δώσει ιδεολογικό- εθνικιστικό περιεχόμενο στην σχέση της Τουρκίας με την Ευρώπη και την Δύση και να αποδώσει σε «εμμονές» της Δύσης, την ευθύνη για την όλο και μεγαλύτερη απομάκρυνση της Τουρκίας από τις αρχές και αξίες του Δυτικού, σύγχρονου, κοσμικού πολιτισμού, παραπέμπει και πάλι στην Κωνσταντινούπολη: “Η κατάκτηση της Κωνσταντινούπολης ήταν ένα απρόσμενο γεγονός για τους Ευρωπαίους και Βυζαντινούς. Και δεν μπόρεσαν να συνέλθουν από το σοκ για πολλά χρόνια. Για αυτό και οι Δυτικοί δεν έχουν ποτέ συγχωρήσει τους Τούρκους για την κατάκτηση του Βυζαντίου” ήταν το μήνυμα που έστειλε ο κ. Καλίν, σε μια ομιλία την οποία δημοσιοποίησε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολού».

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων