ΚΟΣΜΟΣ

Με «όπλο» τους το σεξ, σταμάτησαν βεντέτα

Με «όπλο» τους το σεξ, σταμάτησαν βεντέτα
Σε βίαιες συγκρούσεις και ανταλλαγές πυροβολισμών είχαν εξελιχθεί οι κτηματικές διαφορές ανάμεσα στα αρσενικά μέλη μιας κοινότητας...

Σε βίαιες συγκρούσεις και ανταλλαγές πυροβολισμών είχαν εξελιχθεί οι κτηματικές διαφορές ανάμεσα στα αρσενικά μέλη μιας κοινότητας στις νότιες Φιλιππίνες, ώσπου οι γυναίκες απηύδησαν και αποφάσισαν να κάνουν «σεξουαλική απεργία»!

Ο τοπικός εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστίας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, Ρίκο Σαλσέντο, δήλωσε ότι οι γυναίκες, που ασχολούνται κυρίως με το ράψιμο, δεν μπορούσαν πλέον να μεταφέρουν τα προϊόντα τους στην αγορά επειδή οι άντρες επιδίδονταν καθημερινά στο... σπορ της ανταλλαγής πυροβολισμών κατά μήκος του κεντρικού δρόμου του χωριού Νταντό, στο νησί Μιντανάο.

«Αν πας εκεί κάτω (για καυγά), μην κάνεις τον κόπο να ξαναγυρίσεις. Δεν θα σε ξαναδεχτώ», είπε η Φιλιππινέζα «Λυσιστράτη». Χάσνα Καντούτου, στον άνδρα της, όπως δήλωσε σε ένα βίντεο που προβάλλεται στην ιστοσελίδα της Ύπατης Αρμοστείας.

Ο σύζυγος πάντως, Λενγκς Κουπόνγκ, θυμάται μια κάπως διαφορετική εκδοχή της απειλής αφού, όπως υποστηρίζει, η Καντούντου τον φοβέρισε ότι θα του κόψει τα γεννητικά όργανα «αν δεν συμπεριφέρεται καλά».

Όποια κι αν ήταν η διατύπωση, η απειλή των γυναικών του χωριού φαίνεται ότι έπιασε, καθώς η ένταση σταμάτησε και επανήλθε μια σχετική ευημερία στις 102 οικογένειες που ζουν στην κοινότητα.