«Λουτρό» αίματος στην Υεμένη: Τουλάχιστον 23 νεκροί άμαχοι από αεροπορική επιδρομή

«Λουτρό» αίματος στην Υεμένη: Τουλάχιστον 23 νεκροί άμαχοι από αεροπορική επιδρομή

Είκοσι τρεις άμαχοι, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά, σκοτώθηκαν σήμερα σε μια αεροπορική επιδρομή κοντά στην Τάιζ, μια μεγάλη πόλη της νοτιοδυτικής Υεμένης, γνωστοποίησαν οι αντάρτες Χούθι, οι οποίοι απέδωσαν την επίθεση αυτή στη συμμαχία αραβικών κρατών υπό τη διοίκηση της Σαουδικής Αραβίας.

Μια στρατιωτική πηγή προσκείμενη στην κυβέρνηση του προέδρου Αμπντ Ράμπο Μανσούρ Χάντι επιβεβαίωσε την επιδρομή και έκανε λόγο για 20 άμαχους νεκρούς, διαβεβαιώνοντας πως έγινε ένα «λάθος».

Το πρακτορείο ειδήσεων SABA, το οποίο ελέγχεται από τους σιίτες αντάρτες Χούθι, μετέδωσε ότι η επιδρομή στοχοθέτησε ένα αυτοκίνητο που μετέφερε άμαχους στην περιοχή Μαουζάα, περίπου 60 χλμ. νοτιοδυτικά της Τάιζ.

Κατά την ίδια πηγή, ανάμεσα στους νεκρούς είναι έξι παιδιά, ενώ έξι από τις σορούς είναι απανθρακωμένες σε βαθμό που καθιστά αδύνατη την αναγνώρισή τους.

Η επιδρομή έγινε σε μια περιοχή που ελέγχεται από τους αντάρτες, σύμφωνα με την πηγή που πρόσκειται στην κυβέρνηση, η οποία επιβεβαίωσε ότι στοχοθετήθηκε ένα όχημα. Οι επιβαίνοντες επέστρεφαν στη Μαουζάα αφού είχαν κάνει τις αγορές τους σε μια κοντινή κοινότητα, την Μπαρά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ