ΚΟΣΜΟΣ

Φερόμενο μέλος της αλ Kάιντα θέλει να παραδοθεί

Φερόμενο μέλος της αλ Kάιντα θέλει να παραδοθεί
Ένας από τους 47 Σαουδάραβες που φέρεται ότι είναι μέλη της αλ Κάιντα και καταζητούνται από την Ιντερπόλ δήλωσε την πρόθεσή του να παραδοθεί...

Ένας από τους 47 Σαουδάραβες που φέρεται ότι είναι μέλη της αλ Κάιντα και καταζητούνται από την Ιντερπόλ δήλωσε την πρόθεσή του να παραδοθεί στις σαουδαραβικές αρχές.

Το Υπουργείο Εσωτερικών της χώρας ανακοίνωσε πως ο καταζητούμενος Μούζαμπ Μοχάμεντ Τζαμάλ αλ Καχτάνι ήλθε σε επικοινωνία με την οικογένειά του και ζήτησε τη βοήθειά τους ώστε να επιστρέψει και να παραδοθεί στις αρχές.

Εκπρόσωπος των υπηρεσιών ασφαλείας δήλωσε πως έχει γίνει η απαραίτητη προετοιμασία για την επιστροφή του, δεν διευκρινίζει ωστόσο πότε θα πραγματοποιηθεί και σε ποια χώρα βρισκόταν μέχρι τώρα ο Καχτάνι.

Ακόμη διευκρίνισε πως η υπόθεσή του θα αντιμετωπιστεί βάση των ισχυουσών διαδικασιών και θα ληφθεί σοβαρά υπόψη η οικιοθελής παράδοσή του.

Τον Αύγουστο το υπουργείο Εσωτερικών της Σαουδικής Αραβίας είχε ανακοινώσει την παράδοση ακόμη ενός σαουδάραβα καταζητούμενου, του Χάλεντ Χάντχαλ αλ Καχτάνι.