ΚΟΣΜΟΣ

Απίστευτο: Το χαρακτηριστικό μουστάκι του Νταλί παραμένει άθικτο τρεις δεκαετίες μετά τον θάνατό του

Απίστευτο: Το χαρακτηριστικό μουστάκι του Νταλί παραμένει άθικτο τρεις δεκαετίες μετά τον θάνατό του

Σε μία αποκάλυψη που προκαλεί αίσθηση προχώρησαν οι εμπειρογνώμονες που έκαναν την εκταφή του σώματος του Σαλβαδόρ Νταλί, προκειμένου να κάνουν το τεστ πατρότητας.

Σύμφωνα με τον Guardian, οι ειδικοί διαπίστωσαν ότι το αινιγματικό μουστάκι, που αποτελούσε το σήμα κατατεθέν του διάσημου ζωγράφου, παραμένει άθικτο στο πρόσωπό του, σχεδόν τρεις δεκαετίες μετά τον θάνατό του.

Ο ταριχευτής που φρόντισε το σώμα του Νταλί όταν πέθανε, το 1989, και βοήθησε στην εκταφή που έγινε το βράδυ της Τετάρτης, είπε ότι είναι ευτυχής που βλέπει γι’ ακόμη μία φορά το πλέον χαρακτηριστικό γνώρισμα του Νταλί. «Το μουστάκι του είναι ακόμη άθικτο (σαν τους δείκτες του ρολογιού όταν δείχνουν την ώρα 10 και 10), όπως ακριβώς του άρεσε. Είναι ένα θαύμα», είπε ο Narcís Bardalet στον ραδιοφωνικό σταθμό RAC1. Όπως ανέφερε, το σώμα του Νταλί μοιάζει με μούμια, «είναι σαν ξύλο», είπε και πρόσθεσε ότι ήταν τόσο δύσκολο για τους ειδικούς να λάβουν το δείγμα, που έπρεπε να χρησιμοποιήσουν ένα ηλεκτρικό πριόνι για να το συλλέξουν από τα κόκκαλά του.

Ο ζωγράφος είναι θαμμένος σε μία κρύπτη κάτω από το μουσείο που σχεδίασε ο ίδιος για τον εαυτό του, στην πατρίδα του, στην Καταλονία. Το τεστ πατρότητας θα γίνει μετά από αίτημα που έχει υποβάλει μία 61χρονη γυναίκα, η οποία ισχυρίζεται ότι είναι το μοναδικό παιδί του Νταλί.

Σχετικές ειδήσεις