ΚΟΣΜΟΣ

Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των ένοπλων ανταρτών - «Θα τους πιάσουμε» λέει ο Μαδούρο (vid)

Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των ένοπλων ανταρτών - «Θα τους πιάσουμε» λέει ο Μαδούρο (vid)

Ανθρωποκυνηγητό βρίσκεται σε εξέλιξη στη Βενεζουέλα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη 10 ανδρών, οι οποίοι απέδρασαν μετά από επίθεση που πραγματοποίησαν σε στρατιωτική βάση στην πόλη Βαλένσια, όπως ανέφερε ο Νίκολας Μαδούρο.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Βενεζουέλας η επίθεση πραγματοποιήθηκε από 20 άτομα, εκ των οποίων οι δύο σκοτώθηκαν, ένας τραυματίστηκε και επτά συνελήφθησαν.

Σε βίντεο που δημοσιεύτηκε στα social media φαίνονται άνδρες με στρατιωτικές στολές να λένε ότι ορθώνουν το ανάστημά τους ενάντια σε μία «δολοφονική τυραννία». «Αυτό δεν είναι ένα πραξικόπημα αλλά μία στρατιωτική και πολιτική ενέργεια για την αποκατάσταση της συνταγματικής νομιμότητας», προσθέτουν.

Παρά το περιστατικό αυτό, η κατάσταση φαίνεται να παραμένει ήρεμη στη χώρα.

Σε δήλωσή του στην κρατική τηλεόραση, ο Μαδούρο έδωσε συγχαρητήρια στον στρατό για την «άμεση αντίδραση» και την καταστολή της επίθεσης. Χαρακτήρισε το περιστατικό ως «τρομοκρατική επίθεση» που πραγματοποιήθηκε από μισθοφόρους, διαβεβαίωσε ότι οι δυνάμεις ασφαλείας διεξάγουν έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών και τόνισε: «θα τους πιάσουμε».

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι ένας υπολοχαγός ο οποίος λιποτάκτησε και οι υπόλοιποι είναι πολίτες που φορούσαν στολές.

Από τον Απρίλιο περισσότεροι από 100 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους σε βίαιες διαδηλώσεις που έχουν γίνει σε όλη τη χώρα, ενάντια στην κυβέρνηση Μαδούρο.

Σχετικές ειδήσεις