ΚΟΣΜΟΣ

Σάλος με τη φωτογραφία πρωθυπουργού που ανέβασε στο Facebook: Η εγγονή και η μπύρα (pic)

Σάλος με τη φωτογραφία πρωθυπουργού που ανέβασε στο Facebook: Η εγγονή και η μπύρα (pic)

Σάλος έχει προκληθεί στην Αυστραλία με τη φωτογραφία που δημοσίευσε ο πρωθυπουργός της χώρας Μάλκολμ Τέρνμπουλ στο Facebook, όπου διακρίνεται να κρατάει στην αγκαλιά του την εγγονή του και στο χέρι του ένα ποτήρι μπύρα.

Η φωτογραφία τραβήχτηκε μέσα στο γήπεδο, όπου ο Τέρνμπουλ παρακολούθησε αγώνες το Σαββατοκύριακο, στο Σίδνεϋ. Ο πρωθυπουργός, που φαίνεται επίσης να φιλάει στο κούτελο το βρέφος, συνόδευσε την εικόνα με τη λεζάντα: multitasking (σσ. εκτελώ ταυτόχρονα πολλές εργασίες).

Το γεγονός ότι κρατούσε στο χέρι του μία μπύρα ενώ η εγγονή του, Άλις, βρισκόταν στην αγκαλιά του, έγινε δεκτό με οργή από χρήστες των social media. «Αισχρό να κρατάει ένα παιδί και ταυτόχρονα αλκοόλ», έγραψε ο Μάρκ Γουάλγκερ, ενώ άλλος χρήστης τον χαρακτήρισε ως «ανεύθυνο».

pm

Ο ίδιος ο Αυστραλός πρωθυπουργός ισχυρίστηκε ότι οι αντιδράσεις προήλθαν από μία μειοψηφία και έκανε λόγο για «τρέλα» που επικρατεί στα social media, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Triple M». «Θα πρέπει να είσαι ο εαυτός σου, αρκεί να είσαι άνετος με αυτόν, να είσαι φυσικός. Κάθε τι άλλο καταλήγει να φαίνεσαι το ίδιο τρελός με τα τρολς του Twitter», ανέφερε ο Τέρνμπουλ, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η επίμαχη φωτογραφία συγκέντρωσε σχεδόν 1.700 σχόλια, μεταξύ των οποίων και ορισμένα που έκαναν λόγο για μία τρυφερή οικογενειακή στιγμή. Ο πρωθυπουργός έτυχε της συμπαράστασης και πολιτικών προσώπων, με τον αρχηγό της αντιπολίτευσης να αναφέρει ότι «βρήκα κάτι με το οποίο συμφωνούμε με τον Μάλκολμ. Αφήστε τον να είναι παππούς».

Σχετικές ειδήσεις