Η Κίνα είναι πιστός εταίρος ξεκαθαρίζει η Κλίντον

Η Κίνα είναι πιστός εταίρος ξεκαθαρίζει η Κλίντον
Οι ΗΠΑ είναι "ένας πιστός εταίρος και φίλη χώρα" της Κίνας, δήλωσε σήμερα η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον...

Οι ΗΠΑ είναι "ένας πιστός εταίρος και φίλη χώρα" της Κίνας, δήλωσε σήμερα η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον με αφορμή την εθνική γιορτή της Κίνας.

"Μαζί οι δύο χώρες μας άδραξαν αυτή τη στιγμή της ιστορίας και ανέπτυξαν τη θετική σχέση με την ευρεία συνεργασία που επεδίωξαν οι πρόεδροί μας. Οι ΗΠΑ είναι προσηλωμένες στην επιτυχία της Κίνας, καθώς μια ακμάζουσα Κίνα ωφελεί την Αμερική και μια ακμάζουσα Αμερική ωφελεί την Κίνα", πρόσθεσε η Κλίντον προπαραμονή της επετείου της ίδρυσης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, την 1η Οκτωβρίου 1949.

Οι σχέσεις ανάμεσα στις δύο μεγαλύτερες οικονομίες παγκοσμίως επιδεινώθηκαν εκ νέου την περασμένη εβδομάδα μετά την ανακοίνωση από το Πεντάγωνο μιας συμφωνίας με την Ταϊβάν για τον εκσυγχρονισμό 146 F16 A/B της πολεμικής της αεροπορίας, που περιλαμβάνει νέους εξοπλισμούς, υποστήριξη λογισμικού συστημάτων και εκπαίδευση.

Η απόφαση αυτή προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στο Πεκίνο.