ΚΟΣΜΟΣ

Τρόμος στο Facebook: Νέο επικίνδυνο «παιχνίδι» - Εξαφανίζονται παιδιά

Τρόμος στο Facebook: Νέο επικίνδυνο «παιχνίδι» - Εξαφανίζονται παιδιά

Τρόμο προκαλεί ένα νέο επικίνδυνο «παιχνίδι» στο Facebook, το οποίο προτρέπει έφηβους και παιδιά να εξαφανιστούν για 48 ώρες!

Το «παιχνίδι» λέγεται «48 hours Challenge» (πρόκληση 48 ωρών) και παροτρύνει παιδιά και εφήβους να το σκάνε από το σπίτι τους για τουλάχιστον δύο 24ωρα, ανά δυάδες.

Η νέα αυτή επικίνδυνη «μόδα» ξεκίνησε στη Βόρεια Ιρλανδία και σύντομα έκανε την εμφάνισή της και στη Μεγάλη Βρετανία.

«Ήμουν τρομοκρατημένη. Δεν ήξερα αν ήταν νεκρή, αν είχε πέσει θύμα βιασμού, αν την είχαν δολοφονήσει. Αλλά τα παιδιά που συμμετέχουν στο παιχνίδι αυτό, νομίζουν ότι είναι αστείο. Το παιδί μου είχε ''ηγετικό'' ρόλο στο παιχνίδι και εξαφανίστηκε για περίπου 55 ώρες προτού εντοπιστεί από τις Αρχές», ανέφερε μητέρα, της οποίας η κόρη εντοπίστηκε 55 μίλια μακριά από το σπίτι τους!

Μάλιστα, σύμφωνα την «Independent», οι «παίκτες» παίρνουν πόντους κάθε φορά που συγγενείς και φίλοι κάνουν έκκληση στα social media για τον εντοπισμό τους.

Το «48 hours Challenge» είναι αντίγραφο του παιχνιδιού «Game of 72» (παιχνίδι 72 ωρών) που είχε κάνει θραύση στη Δυτική Ευρώπη το 2015, με νεαρά άτομα - ακόμα και παιδιά - να εξαφανίζονται από τα σπίτια τους για τουλάχιστον 72 ώρες.

Σχετικές ειδήσεις