ΚΟΣΜΟΣ

Έγκλημα σε ζωολογικό κήπο: Θανάτωσαν 9 υγιέστατα λιονταράκια

Έγκλημα σε ζωολογικό κήπο: Θανάτωσαν 9 υγιέστατα λιονταράκια

Σάλος στη Σουηδία από την απόφαση της διοίκησης ενός Ζωολογικού Κήπου να θανατώσει εννιά υγιέστατα λιονταράκια τα τελευταία έξι χρόνια

Ο Bo Kjellson, ο διευθυντής του πάρκου, εξήγησε πως ο λόγος που σκότωσαν τα νεαρά λιοντάρια ήταν επειδή δεν μπορούσαν να τα πουλήσουν ή να τα μετακομίσουν και «η επιθετικότητα μέσα στις αγέλες των λιονταριών έγινε μεγάλη».

Παράλληλα, παραδέχθηκε πως μπορεί να θανατωθούν κι άλλα λιοντάρια αν δεν μπορούν να σταλούν αλλού και δεν προσαρμόζονται με την αγέλη.

«Νομίζω πως θανατώθηκαν μετά από δύο χρόνια. Εκείνη την περίοδο είχαμε ήδη προσπαθήσει να τα πουλήσουμε ή να επανεγκαταστήσουμε σε άλλους ζωολογικούς κήπους, αλλά μάταια. Δεν υπήρχε κανείς να τα δεχθεί και όταν η επιθετικότητα μέσα στην αγέλη αυξήθηκε έντονα, χρειαζόταν να αφαιρέσουμε μερικά ζώα. Κι έπρεπε να είναι αυτά», είπε ο Kjellson σχετικά με τα λιονταράκια που έχουν θανατωθεί από το 2012.

Ο ζωολογικός κήπος Boras Djurpark στη Σουηδία ιδρύθηκε το 1962 και φιλοξενεί περίπου 500 ζώα από 80 διαφορετικά είδη. Όταν όμως τα ζώα που γεννιούνται εκεί δεν ταιριάζουν με την αγέλη -ή δεν χρειάζονται- θανατώνονται, κάτι που ο Kjellson χαρακτηρίζει «φυσικό μονοπάτι».

Με πληροφορίες από: Daily Mail, independent

Σχετικές ειδήσεις