Απίστευτο!: Ο Κιμ πάει ταξίδι και παίρνει μαζί και τη λεκάνη της τουαλέτας

Απίστευτο!: Ο Κιμ πάει ταξίδι και παίρνει μαζί και τη λεκάνη της τουαλέτας

Στην πρώτη επίσκεψη Βορειοκορεάτη ηγέτη στη Νότια Κορέα από τη λήξη του Πολέμου της Κορέας το 1953 ο Κιμ Γιονγκ Ουν εκτός από υψηλόβαθμους αξιωματούχους του καθεστώτος του, την αδελφή του Κιμ Γιο Τζονγκ -και ίσως και τη γυναίκα του Ρι Σολ Γιου-, την προσωπική του φρουρά θα πάρει και μια τουαλέτα!

Ο Βορειοκορεάτης δικτάτορας κουβαλά πάντα τη δική του τουαλέτα όταν ταξιδεύει και μάλιστα όχι μόνον μία, αλλά αρκετές σε διάφορα οχήματα της αυτοκινητοπομπής του!

«Είναι αδιανόητο για τη βορειοκορεατική κοινωνία ο ανώτατος ηγέτης της να χρησιμοποιήσει δημόσια τουαλέτα όταν περιοδεύει στη χώρα», δήλωσε ανώνυμη πηγή στην εφημερίδα Daily NK.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Κιμ διαθέτει τουαλέτα  και στην προσωπική του Mercedes σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Εκτός από την απέχθειά του για τα δημόσια αποχωρητήρια υπάρχει κι ένας άλλος λόγος που καταφεύγει σε φορητές τουαλέτες σύμφωνα με τα όσα είπε  στη Washington Post Βορειοκορέατης πρώην μέλος της φρουράς του «ανώτατου ηγέτη» που αυτομόλησε στη Νότια Κορέα, «οι σωματικές εκκρίσεις του ηγέτη περιέχουν πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας του και ως εκ τούτου δεν γίνεται να τις παρατήσουν».

Η Daily NK αναφέρει πως τα ούρα και τα κόπρανα του Κιμ εξετάζονται τακτικά για να διαπιστωθεί αν πάσχει από κάποια ασθένεια και να λάβει έγκαιρα τα μέτρα του.