Παραίτηση - «βόμβα»: Αποχωρεί ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ - Αιχμές κατά Αποστόλου

Κάνει λόγο για αδιαφορία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης…

Εισβολή της ΠΟΕ – ΟΤΑ στο υπουργείο Εργασίας

Οι εργαζόμενοι ζήτησαν να συναντηθούν με την…

Καιρός: Προβλήματα στη Μυτιλήνη από τη σφοδρή βροχόπτωση

Χείμαρροι οι δρόμοι

ΕΝΦΙΑ: Έρχονται μειώσεις έως και 50% - Ποιους αφορά και πόσο θα πληρώσουν - Αναλυτικά παραδείγματα

ΕΝΦΙΑ: Σε πρώτη φάση 5,4 εκατομμύρια ιδιοκτήτες…

Παπακώστα: Καταφέραμε να περιορίσουμε τα επεισόδια στο Πολυτεχνείο

«Δεν επηρεάστηκε η ζωή στην πόλη» -…

Σιγκαπούρη: Ποια είναι η υπερσύγχρονη πόλη – κράτος που θα φιλοξενήσει τη συνάντηση Κιμ - Τράμπ

Σιγκαπούρη: Ποια είναι η υπερσύγχρονη πόλη – κράτος που θα φιλοξενήσει τη συνάντηση Κιμ - Τράμπ
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Με το ένα πόδι στην Ανατολή και το άλλο στη Δύση, η Σιγκαπούρη είναι μια από τις πλέον ασφαλείς περιοχές στην Ασία για να φιλοξενήσει, στις 12 Ιουνίου, την ιστορική σύνοδο κορυφής μεταξύ του Αμερικανού και του Βορειοκορεάτη ηγέτη.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Σιγκαπούρης επιβεβαίωσε την Πέμπτη (10/05) ότι η πόλη-κράτος θα υποδεχτεί τον Ντόναλντ Τραμπ και τον Κιμ Γιονγκ Ουν οι οποίοι αναμένεται να συζητήσουν μεταξύ άλλων και για την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου, μετά από πολύμηνη κλιμάκωση της έντασης στην περιοχή.

article 2424320 1BDC3A2E000005DC 774 634x424

Ο Τραμπ είχε ανακοινώσει λίγο νωρίτερα με ανάρτησή του στο Twitter ότι η σύνοδος θα διεξαχθεί στη Σιγκαπούρη.

«Ελπίζουμε ότι η σύνοδος αυτή θα προωθήσει τις προοπτικές για την ειρήνη στην κορεατική χερσόνησο», πρόσθεσε το υπουργείο Εξωτερικών στην ανακοίνωσή του.

Σύμφωνα με παρατηρητές, αυτός ο «οικονομικός κόμβος» της νότιας Ασίας επελέγη κατά πάσα πιθανότητα λόγω της ουδετερότητάς του, της ασφάλειας και της δυνατότητάς του να οργανώνει διεθνείς συνόδους.

article 2424320 1BDBEC75000005DC 565 634x460

Η υπερσύγχρονη πόλη με τις εντυπωσιακές υποδομές θεωρείται ευρέως ως μια από τις πιο ασφαλείς περιοχές στην Ασία. Έχει επίσης επιβάλει σκληρούς περιορισμούς στην ελευθερία των μέσων ενημέρωσης και στις δημόσιες συγκεντρώσεις – πρόκειται δηλαδή για ελεγχόμενο περιβάλλον ικανό να καθησυχάσει τους Βορειοκορεάτες.

Η Σιγκαπούρη είναι επίσης ένα από τα ελάχιστα κράτη που διατηρεί εγκάρδιες διπλωματικές σχέσεις τόσο με τις ΗΠΑ όσο και με τη Βόρεια Κορέα. Θεωρεί την Ουάσινγκτον στενό εταίρο της ενώ η Πιονγκγιάνγκ διαθέτει εκεί μια πρεσβεία. Ταυτόχρονα, έχει καλές σχέσεις και με το Πεκίνο, τον κυριότερο σύμμαχο της Βόρειας Κορέας.

«Ως ουδέτερη χώρα, ένα μικρό κράτος χωρίς επιθυμία ή ικανότητα να βλάψει άλλες χώρες και τα συμφέροντά τους, η Σιγκαπούρη εμφανίζεται ως ιδανική υποψήφια», εκτίμησε ο Λιμ Τάι Ουέι, ερευνητής στο Εθνικό Πανεπιστήμιο της χώρας.

Ο Κιμ, που σπανίως φεύγει από τη χώρα του αφότου ανέλαβε την εξουσία, θα ταξιδέψει 5.000 χιλιόμετρα για να συναντηθεί με τον Τραμπ.

Πηγή φωτογραφιών: Dailymail, ΑΠΕ-ΜΠΕ

PHOTO GALLERY