ΚΟΣΜΟΣ

Πρίγκιπας Χάρι - Μέγκαν Μαρκλ: Το παραμύθι άρχισε - Δείτε live το γάμο της χρονιάς

Πρίγκιπας Χάρι - Μέγκαν Μαρκλ: Το παραμύθι άρχισε - Δείτε live το γάμο της χρονιάς

Σε εξέλιξη βρίσκεται ο γάμος της χρονιάς - Στις δύο το μεσημέρι (ώρα Ελλάδας) άρχισε η τελετή -Σε live μετάδοση ο βασιλικός γάμος - Θα ακολουθήσει βόλτα των νεόνυμφων με άμαξα στην πόλη

Σε μια εντυπωσιακή γαμήλια τελετή, ο πρίγκιπας Χάρι και η Αμερικανίδα πρώην ηθοποιός, Μέγκαν Μαρκλ παντρεύονται αυτή την ώρα.

gamos harry meghan41
gamos harry meghan43

Η Μέγκαν Μαρκλ αναχώρησε με λιμουζίνα για το παρεκκλήσι στο Ουίνδσορ συνοδευόμενη από την μητέρα της Ντόρια Ράγκλαντ.

gamos harry meghan26

Ο πρίγκιπας Χάρι, συνοδευόμενος από τον αδελφό του Ουίλιαμ, έφθασε πεζός στο παρεκκλήσι.

gamos harry meghan36

Μόλις έφτασε η βασίλισσα Ελισάβετ, ακολούθησε η νύφη την οποία συνόδευσε στο τελευταίο κομμάτι προς το ιερό και τον πρίγκιπα Χάρι που την περίμενε, ο πρίγκιπας Κάρολος.

Δείτε Live εικόνα από το γάμο της χρονιάς:

gamos harry meghan37
gamos harry meghan24
gamos harry meghan40
gamos harry meghan40
gamos harry meghan40
gamos harry meghan40
gamos harry meghan24
gamos harry meghan24
gamos harry meghan24
gamos harry meghan24
gamos harry meghan22
gamos harry meghan7

Η βρετανική βασιλική οικογένεια, μέλη άλλων βασιλικών οικογενειών και διασημότητες έχουν γεμίσει το παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου για μια πολύ ιδιαίτερη ημέρα για τη Βρετανία, έναν λαμπερό γάμο στον παλαιότερο κατοικημένο πύργο του κόσμου.

Η μέρα είναι ηλιόλουστη, η στρατιωτική μπάντα με τις κόκκινες στολές και τα χαρακτηριστικά βρετανικά ψηλά καπέλα ψυχαγωγεί με μουσική τις χιλιάδες κόσμου που έχει συγκεντρωθεί πίσω από τα φράγματα. Η αστυνομία με ημιαυτόματα όπλα περιπολεί τους δρόμους και παρακολουθεί από τις στέγες κτηρίων.

Δείτε εδώ το μέρος όπου γίνεται ο γάμος

Τα μέλη της βρετανικής βασιλικής οικογένειας έφθασαν στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου για τον γάμο του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ.

Οι διάσημοι καλεσμένοι

Διασημότητες όπως η Όπρα Γουίνφρεϊ, η πρωταθλήτρια του τένις Σερένα Ουίλιαμς, ο άσος του ποδοσφαίρου Ντέιβιντ Μπέκαμ και η σύζυγός του Βικτόρια, οι Τζορτζ και Αμάλ Κλούνεϊ, οι συμπρωταγωνιστές της Μάρκλ στην αμερικανική τηλεοπτική σειρά Suits, έχουν πάρει τη θέση τους για την τελετή του γάμου. Ανάμεσα στους καλεσμένους ξεχωρίζουν τα αδέλφια της αείμνηστης πριγκίπισσας Νταϊάνας και μητέρας του Χάρι, ο τραγουδιστής 'Ελτον Τζον που τραγούδησε στην κηδεία της Νταϊάνας, ο βρετανός ηθοποιός Ίντρις Έλμπα, η «κολλητή» φίλη της νύφης, ηθοποιός Πριγιάνκα Τσόπρα και δύο πρώην φίλες του Χάρι.

(ΟΙ Μπέκαμ)

(Η Σερένα Γουίλιαμς)

(Η Πριγιάνκα Τσόπρα)

(Τζορτζ και Αμάλ Κλούνεϊ)

«Αυτή είναι μια στιγμή όπου όλοι μπορούμε να γιορτάσουμε την αναγέννηση της βασιλικής οικογένειας», δήλωσε ο 60χρονος Κένι Μακ Κίνλι που ταξίδεψε από τη Σκωτία για τον γάμο. «Είναι μια ώρα που ολόκληρο το έθνος μπορεί να ενωθεί παρά να είναι διχασμένο. Είναι μια μέρα που μπορείς να είσαι περήφανος που είσαι Βρετανός».

Το ζευγάρι που γνωρίστηκε το 2016 και ερωτεύτηκε κάτω από τα αστέρια της Μποτσουάνας παντρεύεται στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου του 15ου αιώνα, σε έναν πύργο που είναι η κατοικία 39 μοναρχών της Αγγλίας από το 1066.

Η Μέγκαν Μαρκλ δεν θα υποσχεθεί να υπακούει τον πρίγκιπα Χάρι, σε μια πιο μοντέρνα έκδοση των όρκων που θα δώσει το ζευγάρι.

Το ίδιο είχε συμβεί τόσο στο γάμο του πρίγκιπα Γουίλιαμ με την Κέιτ Μίντλετον όσο και σε αυτόν της μητέρας του γαμπρού, λαίδης Νταϊάνα με τον πρίγκιπα Κάρολο.

Το ζευγάρι θα υποσχεθεί να φροντίζει ο ένας τον άλλο «στο καλό, το κακό, στα πλούτη και τη φτώχια, στην αρρώστια και την υγεία, να τον αγαπά και να τον περιποιείται μέχρι να τους χωρίσει ο θάνατος».

Ο πρίγκιπας και η πρώην ηθοποιός θα υποσχεθούν επίσης να αγαπούν, να παρηγορούν, να τιμούν και να προστατεύουν ο ένας τον άλλο και να είναι πιστοί σε όλη τους τη ζωή.

Η νύφη θα φορέσει βέρα από χρυσό Ουαλίας, δώρο της βασίλισσας για τον γάμο της με τον εγγονό της. Η βέρα του πρίγκιπα θα είναι πλατινένια με ιδιαίτερο φινίρισμα, ανακοίνωσαν τα Ανάκτορα του Κένσινγκτον.

Και οι δύο βέρες κατασκευάστηκαν στο κοσμηματοπωλείο Cleave and Company, το οποίο έφτιαξε και το δακτυλίδι των αρραβώνων της Μέγκαν.

Ο χρυσός Ουαλίας εξορύσσεται στο βόρειο και νότιο τμήμα της βρετανικής αυτής περιοχής και είναι ιδιαίτερα ακριβός λόγω της προέλευσής του και της σπανιότητάς του.

Διαβάστε ΕΔΩ πώς θα αποκαλούνται μετά το γάμο ο Χάρι και η Μέγκαν

Όπως ανακοινώθηκε χθες, τη νύφη θα παραδώσει στον γαμπρό, ο μελλοντικός πεθερός της, πρίγκιπας Κάρολος καθώς ο πατέρας της υπεβλήθη σε εγχείριση καρδιάς αυτή την εβδομάδα και δεν μπορεί να ταξιδέψει στην Αγγλία. Μια μικρή λεπτομέρεια, η Μαρκλ θα μπει στο παρεκκλήσι μόνη της και θα συναντηθεί με τον Κάρολο στα μέσα της διαδρομής προς το ιερό.

Η βασιλική συνάντηση με την πεθερά

Την τελευταία της βραδιά ως εργένισσα, η Μαρκλ την πέρασε με τη μητέρα της στο Cliveden House Hotel.

Νωρίτερα, η βασίλισσα Ελισάβετ και ο σύζυγός της, πρίγκιπας Φίλιππος, συναντήθηκαν με τη μητέρα της νύφης, την Ντόρια Ράγκλαντ.

Εκπρόσωπος των Ανακτόρων του Μπάκιγχαμ επιβεβαίωσε ότι η γιαγιά και ο παππούς του γαμπρού γνωρίστηκαν με τη Ράγκλαντ, η οποία είναι δασκάλα της γιόγκα, παρουσία του Χάρι και της Μέγκαν.

Λίγο νωρίτερα, ο πρίγκιπας Χάρι και ο μεγαλύτερος αδελφός του, πρίγκιπας Ουίλιαμ, που θα είναι και κουμπάρος του στον γάμο, βγήκαν από το Κάστρο του Γουίνδσορ για να χαιρετίσουν τον κόσμο που έχει ήδη πάρει θέση για να παρακολουθήσει από κοντά το μυστήριο.

Το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί χαιρέτισε με ζητωκραυγές τον Χάρι όταν βγήκε φορώντας γκρι σακάκι και λευκό πουκάμισο. Ένας θαυμαστής του χάρισε ένα αρκουδάκι. Έξω από την παμπ Horse and Groom, ο πρίγκιπας αντάλλαξε χειραψία με πολλούς θαυμαστές του και μίλησε σε μικρά παιδιά ενώ οι συγκεντρωμένοι απαθανάτιζαν τη σκηνή με τα κινητά τηλέφωνά τους.

Η συγκινητική πρόβα τζενεράλε

Με δάκρυα στα μάτια φέρονται να πέρασαν το καθιερωμένο δείπνο «πρόβα» του γάμου τους, τόσο η Μέγκαν όσο και ο Χάρι, επηρρεασμένοι από την απουσία του πατέρα της νύφης, Τόμας Μαρκλ, λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας.

Εν τω μεταξύ, τα μέτρα ασφαλείας είναι φυσικά δρακόντεια ενώ οι χιλιάδες ανθρώπων περιμένουν υπομονετικά να ζήσουν από κοντά την εμπειρία ενός βασιλικού γάμου.

Διαβάστε πόσο θα κοστίσει ο γάμος της χρονιάς

Διαβάστε επίσης:

Προσευχή, σούσι και… προφυλακτικά: Tα παράδοξα του γάμου της Μέγκαν και του Χάρι

Μεγάλη Βρετανία: Στον... πυρετό του βασιλικού γάμου (pics)

Πηγή πληροφοριών: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, Daily Mail



Σχετικές ειδήσεις