ΚΟΣΜΟΣ

Το συγκινητικό μήνυμα αποχαιρετισμού της μνηστής του Τζαμάλ Κασόγκι (vid)

Το συγκινητικό μήνυμα αποχαιρετισμού της μνηστής του Τζαμάλ Κασόγκι (vid)

Με ένα συγκινητικό μήνυμα, η Χατιτσέ Τσενγκίζ αποχαιρέτισε στο Twitter τον Τζαμάλ Κασόγκι.

Ενώ συνεχίζεται ο σάλος με την δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου μέσα στο προξενείο του Ριάντ στην Κωνσταντινούπολη, η μνηστή του Τζαμάλ Κασόγκι, ανήρτησε στο twitter ένα βίντεο με τον αγαπημένο της και την λεζάντα «Έκλεψαν τη φυσική σου παρουσία από τον κόσμο. Όμως το όμορφο γέλιο σου θα μείνει για πάντα στην ψυχή μου. Αγαπημένε μου».

Στο βίντεο, ο Κασόγκι δίνει συνέντευξη όταν μια γάτα πηδάει στα γόνατά του και ο Σαουδάραβας δημοσιογράφος ξεσπά σε γέλια.

Λίγο αργότερα η Τσενγκίζ έγραψε: «Η καρδιά υπάρχει για να θρηνεί και τα μάτια για να κλαίνε και εμείς είμαστε χωριστά, αγαπημένε μου Τζαμάλ».

Δείτε το βίντεο!

Το Παρίσι θέλει την αλήθεια για τη δολοφονία του δημοσιογράφου

Την ίδια στιγμή, ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρουνό Λεμέρ δήλωσε πως η παραδοχή της Σαουδικής Αραβίας ότι ο δημοσιογράφος Τζαμάλ Κασόγκι δολοφονήθηκε μέσα στο προξενείο της στην Κωνσταντινούπολη είναι μια καλοδεχούμενη «πρόοδος», κάλεσε όμως το Ριάντ να συνεχίσει με μια πλήρη και διαφανή διερεύνηση.

«Σημειώνω πως οι σαουδαραβικές αρχές έχουν αλλάξει τακτική, παραδέχθηκαν τα γεγονότα και δέχθηκαν κάποια ευθύνη, άρα σημειώνουμε πρόοδο», δήλωσε ο Λεμέρ στο τηλεοπτικό δίκτυο France 3. «Όμως πρέπει να χυθεί άπλετο φως».

Το πώς θα αναπτυχθούν οι διμερείς σχέσεις από εδώ θα «εξαρτηθεί από τον τρόπο με τον οποίο θα γνωστοποιηθεί η αλήθεια, την έρευνα που διενεργείται και τα αποτελέσματα που θα υπάρξουν», είπε ο Λεμέρ.

«Αν εξακολουθήσουν σε αυτή την κατεύθυνση εγκαθιδρύοντας την αλήθεια με μια πλήρη διερεύνηση, νομίζω ότι μπορούμε να διατηρήσουμε την ισχυρή στρατηγική σχέση μας με τη Σαουδική Αραβία», προσέθεσε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Αν δεν συμβεί αυτό, κανείς δεν θα καταλάβει, ούτε η Γαλλία ούτε η Ευρωπαϊκή Ένωση ούτε οι Ηνωμένες Πολιτείες. Η Σαουδική Αραβία είναι ένας στρατηγικός εταίρος, αλλά δεν μπορούμε να έχουμε μια σχέση εμπιστοσύνης που δεν βασίζεται στην αλήθεια».