ΚΟΣΜΟΣ

Η «νύχτα πέφτει» στο Παλέρμο για 36 μαφιόζους

Η «νύχτα πέφτει» στο Παλέρμο για 36 μαφιόζους

Τριάντα έξι συλλήψεις υπόπτων μελών της Κόζα Νόστρα πραγματοποίησε η αστυνομία στο Παλέρμο της Σικελίας, μετά από εντολή της τοπικής εισαγγελίας.

Οι εισαγγελικές αρχές διέταξαν τις συλλήψεις έπειτα από πολύμηνες παρακολουθήσεις και βιντεοσκοπήσεις συναντήσεων των φερόμενων ως μαφιόζων.

Τα ύποπτα μέλη της Κόζα Νόστρα έδιναν ραντεβού για να γευματίσουν και να συζητήσουν τις στρατηγικές τους σε γνωστό εστιατόριο της πόλης.

Μάλιστα, έδειχναν ιδιαίτερη προτίμηση στα ακριβά ορεκτικά και δη στα στρείδια, σύμφωνα με πληροφορίες που έδωσαν στη δημοσιότητα οι αρχές.

Οι 36 μεγαλομαφιόζοι ήθελαν να καταφέρουν να ελέγξουν άμεσα μεγάλο μέρος του νέου εμπορικού κέντρου της πόλης και να εξασφαλίσουν τις εργολαβίες για το υπό ανέγερση στάδιο ποδοσφαίρου.

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και δύο πρόσωπα που μέχρι σήμερα δεν φέρονταν να έχουν σχέσεις με το οργανωμένο έγκλημα. Πρόκειται για τον Καλότζερο Ντι Στέφανο, πρώην πρόεδρο του Χριστιανικού Κινήματος Εργαζομένων και για τον ιδιοκτήτη του καφέ-μπαρ του τωρινού σταδίου της πόλης, Τζοβάνι Λι Κάουσι.

Ενδεικτικό της «διπλής ζωής» των κατηγορουμένων ως ισχυρών μαφιόζων, θεωρείται το ότι ο Τζουζέπε Αρντουίνο, ένας από τους συλληφθέντες με ηγετική θέση στην πυραμίδα του οργανωμένου εγκλήματος, επισήμως ήταν μόνον ένας απλός κλητήρας του ξενοδοχείου «Σαν Πάολο».

«Καταφέραμε να πλήξουμε τον ιστορικό πυρήνα της Κόζα Νόστρα του Παλέρμο, που συνέχιζε να διαχειρίζεται μπίζνες και να εκβιάζει επιχειρηματίες», δήλωσε ο διευθυντής της αστυνομίας της πόλης, Νικόλα Τζίτο.