ΕΚΤΑΚΤΟ

ΚΟΣΜΟΣ

Συναγερμός στη Γαλλία: Πυροβολισμοί κοντά σε τζαμί στη Βρέστη

Συναγερμός στη Γαλλία: Πυροβολισμοί κοντά σε τζαμί στη Βρέστη

Δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν ένας άγνωστος άνοιξε πυρ έξω από το τέμενος του Ποντανεζάν, στη Βρέστη της Γαλλίας, όπως ανέφερε η τοπική αστυνομία.

Ο εισαγγελέας της Βρέστης Ζαν-Φιλίπ Ρεκάπ είπε ότι ο ένοπλος άνοιξε πυρ την ώρα που οι πιστοί έφευγαν από το τέμενος. Πρόσθεσε όμως ότι δεν είναι προς το παρόν σαφές αν η πράξη του είχε θρησκευτικά κίνητρα, αν επρόκειτο για ξεκαθάρισμα λογαριασμών ή αν υποκινήθηκε για κάποιον άλλον λόγο.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης, όπως η εφημερίδα Ouest-France, ανέφεραν στον ιστότοπό τους ότι μεταξύ των δύο τραυματιών είναι και ο ιμάμης του τεμένους, Ρασίντ Ελ Ζαΐ.

Και οι δύο τραυματίες φέρουν ελαφρά τραύματα και η ζωή τους δεν κινδυνεύει.

Ο δράστης διέφυγε και καταζητείται.

Σύμφωνα με έναν αυτόπτη μάρτυρα, ένας άνδρας που φορούσε κασκέτο ζήτησε να τραβήξει φωτογραφίες και μετά άρχισε να πυροβολεί.

Η Βρέστη (γαλλ. Brest) είναι πόλη στη Βρετάνη της βορειοδυτικής Γαλλίας, σημαντικό λιμάνι και ναυτική βάση, πρωτεύουσα του νομού Φινιστέρ (Finistère). Είναι το δεύτερο στρατιωτικό λιμάνι στη Γαλλία μετά την Τουλόν και βρίσκεται στο δυτικό άκρο της Βρετάνης.

Ο πληθυσμός της πόλης ανέρχεται στους 139.163 κατοίκους (2015), ενώ η ευρύτερη αστική περιοχή έχει περίπου έχει 320.000 κατοίκους (2015). Η Βρέστη είναι η 25η πιο πυκνοκατοικημένη πόλη στη Γαλλία.

Διαβάστε επίσης:

Αρκούδα κρατούσε άνδρα για 30 μέρες στη φωλιά της - Η εικόνα του ΣΟΚΑΡΕΙ (ΣΚΛΗΡΕΣ ΦΩΤΟ)

Βρήκαν ζωντανό βρέφος μέσα σε σακούλα - Το βίντεο που συγκλόνισε την ανθρωπότητα

Σχετικές ειδήσεις