Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Βίντεο: Ταλιμπάν ξυλοκόπησαν δημοσιογράφο επειδή έπαιρνε συνέντευξη σε γυναίκα

Μάριος Καλογερόπουλος Μάριος Καλογερόπουλος

Στο βίντεο καταγράφεται η στιγμή της επίθεσης Ταλιμπάν σε δημοσιογράφο ενώ συνομιλούσε με γυναίκα που διαμαρτυρόταν για την έξωσή της

Επίθεση από ένοπλους Ταλιμπάν κατήγγειλε ότι δέχθηκε δημοσιογράφος του Millat Zagh Radio όταν επιχείρησε να πάρει συνέντευξη από μια γυναίκα που διαδήλωνε στην Κανταχάρ επειδή οι Ταλιμπάν την διέταξαν να εγκαταλείψει το σπίτι της.

Η γυναίκα ήταν μια από τις εκατοντάδες Αφγανές που συγκεντρώθηκαν την Τρίτη προκειμένου να εκφράσουν την οργή τους για την έξωση περίπου 3.000 οικογενειών από τα σπίτια τους προκειμένου να τα χρησιμοποιήσουν ως καταλύματα οι μαχητές των Ταλιμπάν.

Όπως μετέφερε αυτόπτης μάρτυρας, ο δημοσιογράφος μιλούσε με μια γυναίκα μπροστά στο σπίτι του τοπικού κυβερνήτη όταν ένας Ταλιμπάν εμφανίστηκε και άρχισε να τον χτυπάει. Σύμφωνα με τον ίδιο μάρτυρα ο δημοσιογράφος υποστήριξε ότι είχε ζητήσει άδεια – που του είχε δοθεί - για να κάνει τη συνέντευξη αλλά στη συνέχεια δέχθηκε την επίθεση μόλις άρχισε να καταγράφει το βίντεο.

«Έβγαλε το κινητό του και άρχισε να γράφει ό,τι του έλεγε η γυναίκα αλλά οι Ταλιμπάν αμέσως του φώναξαν να σταματήσει. Εκείνος τους έλεγε ότι ήταν δημοσιογράφος και ότι είχε άδεια αλλά αυτοί επέμεναν να του φωνάζουν «γιατί μιλάς σε αυτή την γυναίκα;» και να τον χτυπάνε» είπε ο αυτόπτης μάρτυρας.

Κατά την ίδια πηγή η γυναίκα, η οποία είναι χήρα στρατιωτικού, την ώρα της επίθεσης έλεγε στον δημοσιογράφο ότι δεν είχε χρήματα με αποτέλεσμα να μην έχει που να πάει με τα παιδιά της αν την διώξουν οι Ταλιμπάν.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Επίθεση με βιτριόλι: Στο Δικαστήριο με ειδική μάσκα η Ιωάννα Παλιοσπύρου - Συγκλονιστικές οι στιγμές

Επίθεση με βιτριόλι: Συγκλονίζει η εικόνα της Ιωάννας! Καρέ – καρέ η άφιξη στο Δικαστήριο

GNTM 4: Η 19χρονη που «τρέλανε» τους κριτές (video)