Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Στήνονται νέοι φράχτες στην Ουγγαρία - Εικόνες ντροπής στην Κροατία (video)

Σοφία Βεργοπούλου

Ούγγροι αστυνομικοί στήνουν νέο φράχτη στα σύνορα της χώρας με την Κροατία, ενώ την ίδια στιγμή οι πρόσφυγες που βρίσκονται στη χώρα, συνωστίζονται σε υπαίθριο χώρο ο οποίος απλώς είναι κλεισμένος με συρματόπλεγμα.Όλα αυτά λίγο πριν αρχίσει η έκτακτη Σύνοδος Κορυφής για το προσφυγικό. Μπορεί οι ισχυροί της Ευρώπης να εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη ψήφιση κατά πλειοψηφία του συστήματος ανακατανομής, αλλά η αλήθεια είναι ότι η Ευρώπη παραμένει διχασμένη βαθιά σε ότι αφορά το κύμα προσφύγων.

Στην Κροατία ένας νεαρός ολλανδός κινηματογραφιστής ακολούθησε τους πρόσφυγες και κατάφερε να καταγραφεί ως σύριος πρόσφυγας και να εισέλθει σε ένα κέντρο υποδοχής. Το video που γύρισε και το οποίο θα προβληθεί τον Οκτώβριο στο youtube προκάλεσε την έκρηξη της ολλανδής ευρωβουλευτή Τζούντιθ Σαρτζεντίνι η οποία μίλησε για απάνθρωπες συνθήκες συμπληρώνοντας πως η Ευρώπη πρέπει να ντρέπεται.

Συνολικά 44.000 πρόσφυγες διήλθαν έως τις 9 σήμερα το πρωί, από την Κροατία, σύμφωνα με ανακοίνωση του κροατικού υπουργείου Εσωτερικών, στην οποία τονίζεται ότι χθες εισήλθαν στη χώρα 8.750 πρόσφυγες.
Ο μεγαλύτερος αριθμός προσφύγων εξακολουθεί να εισέρχεται από τις διαβάσεις Τοβάρνικ και Ίλοκ στα σύνορα με τη Σερβία.
Στο προσωρινό κέντρο υποδοχής προσφύγων στο Οπάτοβατς, κοντά στο Τοβάρνικ, βρίσκονται περίπου 2900 πρόσφυγες και οργανώνεται η μεταφορά τους προς τις συνοριακές διαβάσεις.