ΚΟΣΜΟΣ

Αυστρία - Κουρτς: Η Ελλάδα φταίει για το μεταναστευτικό

Αυστρία - Κουρτς: Η Ελλάδα φταίει για το μεταναστευτικό

«Δεν μπορεί να στηρίζουμε την Ελλάδα με δισεκατομμύρια ευρώ και να αφήνουμε αυτό το θέμα στην άκρη, αλλά πρέπει να απαιτήσουμε να μάθουμε ποια θα είναι η συνεισφορά της στην κρίση του ασύλου», τονίζει σε σημερινή συνέντευξή του, στην αυστριακή εφημερίδα «Κρόνεν Τσάιτουνγκ», ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών και Ενσωμάτωσης, Σεμπάστιαν Κουρτς.

Ο κ.Κουρτς προφανώς και δεν κατανοεί ότι η Ελλάδα έχει δεχθεί και έχει κατορθώσει με τις περιορισμένες λόγω κρίσης δυνάμεις της έναν ασύλληπτο αριθμό προσφύγων και μεταναστών. Είναι επίσης προφανές ότι δεν έχει ιδέα για το τι συμβαίνει στην Τουρκία, παρότι η ίδια η καγκελάριος Μέρκελ αλλά και άλλοι ευρωπαίοι αξιωματούχοι έχουν δηλώσει ότι η Τουρκία κάνει τα «στραβά μάτια» στην μπίζνα που έχει στηθεί στα παράλιά της με τους διακινητές να δουλεύουν ανεξέλεγκτοι.

Ο κ. Κουρτς πριν μερικές εβδομάδες, είχε πει ότι δεν μπορεί να αντιληφθεί «πώς η Ελλάδα, η οποία έχει τις μεγαλύτερες κατά κεφαλήν στρατιωτικές δαπάνες στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν είναι σε θέση να διασφαλίσει τα εξωτερικά σύνορα της Ένωσης» και ότι «χρειάζεται να ασκηθεί πίεση εκ μέρους της ΕΕ προς την Ελλάδα, για να ανταποκριθεί αυτή στα καθήκοντά της».

Σχετικές ειδήσεις