ΚΥΠΡΟΣ

Στη Σύνοδο Κορυφής της Σλοβενίας ο Νίκος Αναστασιάδης

Νίκος Αναστασιάδης
Οι ηγέτες των 27 χωρών μελών της ΕΕ θα συζητήσουν τον γεωστρατηγικό ρόλο της ΕΕ στη διεθνή σκηνή

Θέματα στρατηγικής σημασίας που αφορούν το μέλλον της ΕΕ θα τεθούν επί τάπητος στη Σύνοδο Κορυφής της Ένωσης η οποία πραγματοποιείται στη Σλοβενία και στην οποία συμμετέχει και ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Σε δηλώσεις του, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος της Κύπρου κ. Μάριος Πελεκάνος, ο οποίος συνοδεύει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στη Λουμπλιάνα, είπε ότι «κατά τη διάρκεια του αποψινού άτυπου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, το οποίο θα διεξαχθεί υπό τη μορφή δείπνου, οι ηγέτες των 27 χωρών μελών της ΕΕ θα συζητήσουν τον γεωστρατηγικό ρόλο της ΕΕ στη διεθνή σκηνή.

«Αναμένεται ότι, μεταξύ άλλων, θα συζητηθούν οι τελευταίες εξελίξεις στο Αφγανιστάν και τα μαθήματα που καλείται να αντλήσει η ΕΕ από τη συγκεκριμένη κρίση, οι συμφωνίες ασφάλειας που σύναψαν πρόσφατα η Αυστραλία και η Βρετανία μαζί με τις ΗΠΑ και οι σχέσεις της ΕΕ με την Κίνα»,

Τέλος, ανέφερε ότι την Τετάρτη (6/10) ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας θα λάβει μέρος στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ και των Δυτικών Βαλκανίων κατά τη διάρκεια της οποίας θα ανταλλαχθούν απόψεις για τη στρατηγική σημασία της περιοχής αυτής για την ΕΕ και θα εξεταστούν διάφοροι τρόποι για την περαιτέρω εμβάθυνση των μεταξύ τους σχέσεων και της μεταξύ τους συνεργασίας.

«Αναμένεται, βεβαίως, ότι θα επαναληφθεί και η κοινή δέσμευση των χωρών για μια ισχυρή, σταθερή και ενωμένη Ευρώπη», κατέληξε.

ΠΗΓΗ sigmalive.com

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Έρχεται κακοκαιρία διαρκείας - Ποιες περιοχές θα «χτυπήσουν» τα ισχυρά φαινόμενα

Εισαγγελεας για Δημήτρη Λιγνάδη: «Είναι άτομο επικίνδυνο με πάθη και εμμονές»

Νίκος Τσουμάνης: Αυτοκτονία λένε από την ΕΛΑΣ – Έβαλε tire up στον λαιμό του και το έσφιξε